Најновије

Славица Ђукић Дејановић отворила реконструисани део вртића “Првомајски цвет” у Пироту Вести

Министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић са градоначелником Пирота Владаном Васићем и директорком Предшколске установе “Чика Јова Змај“ Милком Цолић, свечано је отворила реконструисани део вртића “Промајски цвет“ у Пироту који су финансирали кабинет министарке и Град Пирот.
Овим је, како је најављено, омогућено места за још 120 малишана и биће укинуте листе чекања.

Славица Ђукић Дејановић је тим поводом изјавила да је Влада Србије у реконтрукцију овог вртића уложла близу 14 милиона динара, а Град Пирот 5 милиона динара.

– То је дало могућност да 120 малишана буде примљено у овај вртић, што значи да више немамо листе чекања. У 2019. години у Пироту је рођено девет беба више него у 2018. години. Пирот полако почиње да прави неке трендове који дају наду да ће демографска будућност бити много боља у Пироту. Искрено се надам да ће на конкурсу који је у току Пирот поново добити средства и да ћемо наставити сарадњу. Не могу да тврдим унапред, али верујем да ћемо завршити све што је планирано- рекла је Славица Ђукић Дејановић, после обиласка просторија реконструисаног вртића

Она је додала да је добила информацију од градоначелника да би број беба рођених у Пироту био већи да се неке бебе због ризичне трудноће мајке нису родиле у Нишу.

– Морамо стварати услове да гинекологија и педијатирија буду на завидном нивоу у погледу кадровске оспособљености- рекла је Славица Ђукић Дејановић
У шест вртића у Пироту тренутно борави 1450 деце, а само у реконструисаном вртићу “Првомајски цвет“ 328 деце.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.