Slavica Đukić Dejanović otvorila rekonstruisani deo vrtića “Prvomajski cvet” u Pirotu Vesti

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem i direktorkom Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“ Milkom Colić, svečano je otvorila rekonstruisani deo vrtića “Promajski cvet“ u Pirotu koji su finansirali kabinet ministarke i Grad Pirot.
Ovim je, kako je najavljeno, omogućeno mesta za još 120 mališana i biće ukinute liste čekanja.

Slavica Đukić Dejanović je tim povodom izjavila da je Vlada Srbije u rekontrukciju ovog vrtića uložla blizu 14 miliona dinara, a Grad Pirot 5 miliona dinara.

– To je dalo mogućnost da 120 mališana bude primljeno u ovaj vrtić, što znači da više nemamo liste čekanja. U 2019. godini u Pirotu je rođeno devet beba više nego u 2018. godini. Pirot polako počinje da pravi neke trendove koji daju nadu da će demografska budućnost biti mnogo bolja u Pirotu. Iskreno se nadam da će na konkursu koji je u toku Pirot ponovo dobiti sredstva i da ćemo nastaviti saradnju. Ne mogu da tvrdim unapred, ali verujem da ćemo završiti sve što je planirano- rekla je Slavica Đukić Dejanović, posle obilaska prostorija rekonstruisanog vrtića

Ona je dodala da je dobila informaciju od gradonačelnika da bi broj beba rođenih u Pirotu bio veći da se neke bebe zbog rizične trudnoće majke nisu rodile u Nišu.

– Moramo stvarati uslove da ginekologija i pedijatirija budu na zavidnom nivou u pogledu kadrovske osposobljenosti- rekla je Slavica Đukić Dejanović
U šest vrtića u Pirotu trenutno boravi 1450 dece, a samo u rekonstruisanom vrtiću “Prvomajski cvet“ 328 dece.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.