Најновије

Социјалисти Београда почели са обележавањем 30 година СПС под мотом ” 30 ГОДИНА – МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО” Београд

Свечаним скупом у Центру Сава социјалисти Београда почели су са обележавањем 30 година Социјалистичке партије Србије под мотом ” 30 ГОДИНА – МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО”. Окупљеним социјалистима су се обратили председник СПС Ивица Дачић, потпредседник Александар Антић, председник Градског одбора СПС Беог радаНикола Никодијевић, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма и министар иностраних послова, имиграције и трговине Антигве и Барбуде Чет Грин.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да СПС већ три деценије стоји постојано, али да без Србије нема СПС, наводећи и да без социјалиста тешко може да буде модерне и праведне Србије.

“Никад не кажем живела Социјалистичка партија Србије, јер без Србије нема Социјалистичке партије, а и без СПС тешко ће бити модерне и праведне Србије”, рекао је Дачић.

Додао је да је ово изборна година, али да не жели само да прича о томе, јер ако народ до сада није видео “ко брани националне интересе”, онда он то не може да им објасни у кампањи.

“Ако овај народ до сада није видео ко колико вреди, ко штити и ко се бори за очување националних интереса, а ко жели да их распрода, тешко ћемо успети да некога убедимо у предизборној кампањи”, рекао је лидер социјалиста.

Дачић је подсетио и на речи председника Србије Александра Вучића да долазе тешка времена и да је потребан заједнички фронт којим ћемо бранити Србију и српске интересе.

“Александар Вучић има нашу пуну подршку у тешким временима у којима су могући ултиматуми да би Србија признала Косово и Метохију”, рекао је Дачић и поручио да Вучић треба да зна да га подржава и већина грађана Србије.

Подсетио је и да СПС на изборе излазе са коалиционим партнером Јединственом Србијом.

Он је рекао да стуб СПС има две оријентације – патриотску и социјалне правде и једнакости.

“Међу нама нема издајника, никад их није било, нити ће их бити”, рекао је Дачић.

Поручио је да је важно да функционери СПС чују шта народ мисли, а они који тако не мисле и којима се не свиђа политика коју води, политика очувања националних интереса, који мисле да смо ми “геноцидан народ, немају шта да траже у СПС и могу да иду”.

Рекао је да је веома поносан што су враћена нека традиционална пријатељства из времена Тита и Покрета несврстаних и да је као резултат тога 17 земаља повукло признање.

Он је додао да је једна од тих земаља Антигва и Барбуда, чији је министар Чет Грин говорио на свечаности у Сава центру.

Члановима и симаптизерима странке поручио је да независно од избора буду поносни на традицију и историју социјалистичког покрета, јер припадају огромној породици која мисли добро свом народу и својој држави.

Лопови и издајници никад неће доћи на власт у Србији, рекао је Дачић.

Он каже да гарантује да ни СПС, ни СНС, са којом ће сарадњу наставити након избора, никад неће прихватити ништа противно Србији и српским интересима.

Дачић је додао да је странка прошла кроз тешка времена кроз која су пролазили и земља и грађани.

Подсетио је и на 5. октобар и на то да су многи мислили да ће СПС нестати, и да је дан касније на састанак ГО дошло само њих 12 који су очували странку.

Функционерима странке је поручио да морају да знају да нису већи од партије, да су ту због СПС која ће остати и после њих.

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Александар Антић оценио је да ће у години јубилеја кључни дан бити 26. април на изборима, када ће, уверен је, та странка показати снагу и постићи добре резултате.

“Енергија коју видим велико је охрабрење да смо на правом путу и овај скуп је први велики важан корак ка остварењу доброг резултата на изборима. Уверен сам да ћемо га постићи”, рекао је Антић.

Данашњи скуп у Сава Центру је почетак обележавања јубилеја, а централна манифестација ће бити 17. јула, додао је он.

“Али кључни датум је 26. април када се очекују избори. Тада морамо да направимо резултат да сви будемо поносни. Јака СПС и јака Србија”, рекао је Антић.

Социјалисти на изборе излазе у коалицији са Јединственом Србијом, а Антић истиче да такво партнерство које траје 12 година није забележено на српској политичкој сцени.

Председник Градског одбора СПС  Београда Никола Никодијевић је истакао да је прича о социјалистима прича о Србији, борби за Србију и српски народ.

Изразио је захвалност свима који се нису “поколебали ни када је било најтеже бити социјалиста, када су хтели да их униште”.

Оценио је да су резултати били видљиви увек када су социјалисти утицали на политику и додао да га радује што у странци види младе људи који су гранат исправности политике коју води СПС.

Никодијевић је истакао да без храбрости Ивице Дачића да стане на чело странке, када су сви побегли, не би било социјалиста који су све своје капацитете усмерили ка грађанима, да сви имају исте услове за живот ма где живели.

Према његовим речима, посао социјалиста и јесте да се не предају и да се боре за “сваког, за интересе обичног човека”.

Додао је да им је задатак, поред тога, да наставе да граде путеве, школе, вртиће, да их обнављају, отварају фабрике, нова радна места и да изграде метро у Београду.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да мисли да је лидер СПС Ивица Дачић најпознатији Србин на планети, после Новака Ђоковића, и оценио да захваљујући Дачићу многи политичари мењају мишљење о нашој земљи.

“Захваљујући њему они виде да је Србија нешто друго од онога што су писали медији, да је независна држава која поштује цео свет и која мора да сачува оно што је њено”, рекао је Марковић на обележавању јубилеја три деценије постојања СПС и поручио да је уверен да СПС никада неће одступити од тог курса.

СПС све више долази до изражаја и све више се види да је политика СПС коју је водила и води веома исправна, рекао је Марковић и додао да то не говори он, већ да се то може чути од оних који су одлучивали о судбини грађана Србије, па чак и оних који су говорили да је Србију требало бомбардовати.

Подсетио је да коалиција ЈС-СПС траје 12 година и да је чврста, а да је СПС симбол политике на само у бившој Југославији, већ и Србији.

“Историја је на нашој страни, али ми радимо за будућност. Са Дачићем СПС има добру будућност”, рекао је Марковић.

Министар спољних послова, имиграције и трговине Антигуе и Барбуде, Чет Грин, изјавио је да му је част што је пријатељ Србије, јер је Србија земља која је глобално јака и глобално поуздан партнер.

Поносан сам и срећан што смо ми као земља Кариба велики пријатељ Србије, рекао је Грин на прослави 30 година од оснивања Социјалистичке партије Србије, која, како је оценио, показује јачину те партије у Београду и Србији.

Данас као странац, рекао је он, могу да кажем и да свет Србију види као спортску престоницу света.

Министар Грин је позвао грађане Србије да посете Карибе, посебно његову земљу, јер је резултат његове посете Србији и укидање виза.

Ваш долазак је могућ захваљујући јакој и прогресивној политици коју води ваша држава и СПС са њом, рекао је министар земље која је променила мишљење и стала на страну Србије по питању КиМ.

Скупу су присуствовали потпредседници Александар Антић, Бранко Ружић, Душан Бајатовић, Жарко Обрадовић, Славица Ђукић Дејановић, Ђорђе Милићевић, Новица Тончев, Предраг Ј. Марковић, председник ИО Владан Заграђанин, почасни председник СПС Милутин Мркоњић,  потпредседници ИО Ђорђе Чабаркапа, Слободан Милошевић и  Слободан Шолевић, председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић, чланови председништва СПС, градског руководства СПС Београда, руководства општинских организација СПС Београда и чланови и симпатизери СПС-а.

Гости скупа су били Иван Карић, председник Зелени Србије, Јосип Јошка Броз, председник Комунистичке партије и министар иностраних послова, имиграције и трговине Антигве и Барбуде Чет Грин.

Свечаност у СЦ почела је интонирањем Химне Боже правде и Интернационале.

Извор: Служба за информисање ГО СПС/Танјуг