Socijalisti Beograda počeli sa obeležavanjem 30 godina SPS pod motom ” 30 GODINA – MI STOJIMO POSTOJANO” Beograd

Svečanim skupom u Centru Sava socijalisti Beograda počeli su sa obeležavanjem 30 godina Socijalističke partije Srbije pod motom ” 30 GODINA – MI STOJIMO POSTOJANO”. Okupljenim socijalistima su se obratili predsednik SPS Ivica Dačić, potpredsednik Aleksandar Antić, predsednik Gradskog odbora SPS Beog radaNikola Nikodijević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i ministar inostranih poslova, imigracije i trgovine Antigve i Barbude Čet Grin.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da SPS već tri decenije stoji postojano, ali da bez Srbije nema SPS, navodeći i da bez socijalista teško može da bude moderne i pravedne Srbije.

“Nikad ne kažem živela Socijalistička partija Srbije, jer bez Srbije nema Socijalističke partije, a i bez SPS teško će biti moderne i pravedne Srbije”, rekao je Dačić.

Dodao je da je ovo izborna godina, ali da ne želi samo da priča o tome, jer ako narod do sada nije video “ko brani nacionalne interese”, onda on to ne može da im objasni u kampanji.

“Ako ovaj narod do sada nije video ko koliko vredi, ko štiti i ko se bori za očuvanje nacionalnih interesa, a ko želi da ih rasproda, teško ćemo uspeti da nekoga ubedimo u predizbornoj kampanji”, rekao je lider socijalista.

Dačić je podsetio i na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dolaze teška vremena i da je potreban zajednički front kojim ćemo braniti Srbiju i srpske interese.

“Aleksandar Vučić ima našu punu podršku u teškim vremenima u kojima su mogući ultimatumi da bi Srbija priznala Kosovo i Metohiju”, rekao je Dačić i poručio da Vučić treba da zna da ga podržava i većina građana Srbije.

Podsetio je i da SPS na izbore izlaze sa koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom.

On je rekao da stub SPS ima dve orijentacije – patriotsku i socijalne pravde i jednakosti.

“Među nama nema izdajnika, nikad ih nije bilo, niti će ih biti”, rekao je Dačić.

Poručio je da je važno da funkcioneri SPS čuju šta narod misli, a oni koji tako ne misle i kojima se ne sviđa politika koju vodi, politika očuvanja nacionalnih interesa, koji misle da smo mi “genocidan narod, nemaju šta da traže u SPS i mogu da idu”.

Rekao je da je veoma ponosan što su vraćena neka tradicionalna prijateljstva iz vremena Tita i Pokreta nesvrstanih i da je kao rezultat toga 17 zemalja povuklo priznanje.

On je dodao da je jedna od tih zemalja Antigva i Barbuda, čiji je ministar Čet Grin govorio na svečanosti u Sava centru.

Članovima i simaptizerima stranke poručio je da nezavisno od izbora budu ponosni na tradiciju i istoriju socijalističkog pokreta, jer pripadaju ogromnoj porodici koja misli dobro svom narodu i svojoj državi.

Lopovi i izdajnici nikad neće doći na vlast u Srbiji, rekao je Dačić.

On kaže da garantuje da ni SPS, ni SNS, sa kojom će saradnju nastaviti nakon izbora, nikad neće prihvatiti ništa protivno Srbiji i srpskim interesima.

Dačić je dodao da je stranka prošla kroz teška vremena kroz koja su prolazili i zemlja i građani.

Podsetio je i na 5. oktobar i na to da su mnogi mislili da će SPS nestati, i da je dan kasnije na sastanak GO došlo samo njih 12 koji su očuvali stranku.

Funkcionerima stranke je poručio da moraju da znaju da nisu veći od partije, da su tu zbog SPS koja će ostati i posle njih.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić ocenio je da će u godini jubileja ključni dan biti 26. april na izborima, kada će, uveren je, ta stranka pokazati snagu i postići dobre rezultate.

“Energija koju vidim veliko je ohrabrenje da smo na pravom putu i ovaj skup je prvi veliki važan korak ka ostvarenju dobrog rezultata na izborima. Uveren sam da ćemo ga postići”, rekao je Antić.

Današnji skup u Sava Centru je početak obeležavanja jubileja, a centralna manifestacija će biti 17. jula, dodao je on.

“Ali ključni datum je 26. april kada se očekuju izbori. Tada moramo da napravimo rezultat da svi budemo ponosni. Jaka SPS i jaka Srbija”, rekao je Antić.

Socijalisti na izbore izlaze u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, a Antić ističe da takvo partnerstvo koje traje 12 godina nije zabeleženo na srpskoj političkoj sceni.

Predsednik Gradskog odbora SPS  Beograda Nikola Nikodijević je istakao da je priča o socijalistima priča o Srbiji, borbi za Srbiju i srpski narod.

Izrazio je zahvalnost svima koji se nisu “pokolebali ni kada je bilo najteže biti socijalista, kada su hteli da ih unište”.

Ocenio je da su rezultati bili vidljivi uvek kada su socijalisti uticali na politiku i dodao da ga raduje što u stranci vidi mlade ljudi koji su granat ispravnosti politike koju vodi SPS.

Nikodijević je istakao da bez hrabrosti Ivice Dačića da stane na čelo stranke, kada su svi pobegli, ne bi bilo socijalista koji su sve svoje kapacitete usmerili ka građanima, da svi imaju iste uslove za život ma gde živeli.

Prema njegovim rečima, posao socijalista i jeste da se ne predaju i da se bore za “svakog, za interese običnog čoveka”.

Dodao je da im je zadatak, pored toga, da nastave da grade puteve, škole, vrtiće, da ih obnavljaju, otvaraju fabrike, nova radna mesta i da izgrade metro u Beogradu.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da misli da je lider SPS Ivica Dačić najpoznatiji Srbin na planeti, posle Novaka Đokovića, i ocenio da zahvaljujući Dačiću mnogi političari menjaju mišljenje o našoj zemlji.

“Zahvaljujući njemu oni vide da je Srbija nešto drugo od onoga što su pisali mediji, da je nezavisna država koja poštuje ceo svet i koja mora da sačuva ono što je njeno”, rekao je Marković na obeležavanju jubileja tri decenije postojanja SPS i poručio da je uveren da SPS nikada neće odstupiti od tog kursa.

SPS sve više dolazi do izražaja i sve više se vidi da je politika SPS koju je vodila i vodi veoma ispravna, rekao je Marković i dodao da to ne govori on, već da se to može čuti od onih koji su odlučivali o sudbini građana Srbije, pa čak i onih koji su govorili da je Srbiju trebalo bombardovati.

Podsetio je da koalicija JS-SPS traje 12 godina i da je čvrsta, a da je SPS simbol politike na samo u bivšoj Jugoslaviji, već i Srbiji.

“Istorija je na našoj strani, ali mi radimo za budućnost. Sa Dačićem SPS ima dobru budućnost”, rekao je Marković.

Ministar spoljnih poslova, imigracije i trgovine Antigue i Barbude, Čet Grin, izjavio je da mu je čast što je prijatelj Srbije, jer je Srbija zemlja koja je globalno jaka i globalno pouzdan partner.

Ponosan sam i srećan što smo mi kao zemlja Kariba veliki prijatelj Srbije, rekao je Grin na proslavi 30 godina od osnivanja Socijalističke partije Srbije, koja, kako je ocenio, pokazuje jačinu te partije u Beogradu i Srbiji.

Danas kao stranac, rekao je on, mogu da kažem i da svet Srbiju vidi kao sportsku prestonicu sveta.

Ministar Grin je pozvao građane Srbije da posete Karibe, posebno njegovu zemlju, jer je rezultat njegove posete Srbiji i ukidanje viza.

Vaš dolazak je moguć zahvaljujući jakoj i progresivnoj politici koju vodi vaša država i SPS sa njom, rekao je ministar zemlje koja je promenila mišljenje i stala na stranu Srbije po pitanju KiM.

Skupu su prisustvovali potpredsednici Aleksandar Antić, Branko Ružić, Dušan Bajatović, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović, Đorđe Milićević, Novica Tončev, Predrag J. Marković, predsednik IO Vladan Zagrađanin, počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić,  potpredsednici IO Đorđe Čabarkapa, Slobodan Milošević i  Slobodan Šolević, predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković, članovi predsedništva SPS, gradskog rukovodstva SPS Beograda, rukovodstva opštinskih organizacija SPS Beograda i članovi i simpatizeri SPS-a.

Gosti skupa su bili Ivan Karić, predsednik Zeleni Srbije, Josip Joška Broz, predsednik Komunističke partije i ministar inostranih poslova, imigracije i trgovine Antigve i Barbude Čet Grin.

Svečanost u SC počela je intoniranjem Himne Bože pravde i Internacionale.

Izvor: Služba za informisanje GO SPS/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.