Социјалисти Чачка прославили 30 година постојања Социјалистичке партије Србије Локал

На свечаности поводом 30 година од оснивања СПС у Чачку, говорећи о три деценије постојања странке потпредседник СПС Ђорђе Милићевић је рекао да је СПС преживео много тога.

– То сасвим довољно говори о снази СПС и онда када је било најтеже бити социјалиста, тог фамозног 5. октобра 2000. године. Остали смо верни идеји социјалне правде и верни ономе што је суштина нашег политичког деловања, а то је борба за обичног човека – истакао је Милићевић.

Он каже да слава СПС-а није у томе да никада не падне, већ да када се тако нешто деси зна да устану и усправи се.

– Ако бисмо анализирали да ли је било грешака, сигурно да јесте. Највећа грешка је та што тих грешака нисмо били свесни онда када су оне учењене него након тога. За свих 30 година политичког деловања, постојања, никада нико не може да каже да смо у било којем политичком тренутку били против своје државе и против свог народа. Чак и онда када смо били опозиција нисмо се понашали као овдашња опозиција на политичкој сцени Србије. Били смо опозиција владајућој коалицији, владајућој странци, али смо увек били уз свој народ и уз грађане Србије – поручио је Милићевић.

Иако су се Српска напредна странка (СНС) и Социјалистичка партија Србије (СПС) договориле да на парламентарним изборима учествују на посебним листама, још увек се не зна да ли ће тако бити и на локланим изборима у Моравичком округу, или је могућа коалиција.

Потпредседник СПС Ђорђе Милићевић изјавио је да ће се о учешћу на локалним изборима тек разговарати, што потврђује и председник чачанских социјалиста Немања Трнавац, али истиче да се већ зна ко ће бити на њиховој изборној листи.

– Тамо где постоји потреба и тамо где анализе покажу да би било добро да СНС и СПС направе коалицију на локалном нивоу, таквих коалиција ће свакако бити, што још једном говори у прилог констатације колико је добра сарадња између наше две политичке опције – истакао је Милићевић.

– Потпуно сам убеђен да ћемо ту сарадњу наставити и након ових локалних и парламентарних избора без обзира какав тај исход разговора буде – поручио је Милићевић.

Према његовим речима, парламентарни избори не би били занимљиви уколико би СНС и СПС ишли заједно, јер како каже, не види другу алтернативу и не види другу политичку опцију.

– Мислим да су лидери наших политичких странака у претходном временском периоду направили једно дугорочно и стратешко партнерство. Наравно, ићи ћемо у коалицији са Јединственом Србијом, то је најдуговечнија коалиција на политичкој сцени Србије, коалиција која је издржала пробу времена, 12 година смо заједно – нагласио је Милићевић.

Присутним се обратио и члан Председништва и координатор за Моравички округ, Вања Вукић. На почетку свог излагања, поздравио је руководство ГрО Чачка , све присутне и посебно истакао поименично све Председнике Градске организације од оснивања као и све оне осниваче и чланове и изразио посебну захвалност јер су сачували партију у најтежим тренуцима. Такође, изјавио је да је СПС странка патриота и родољуба и оних који воле свој народ , да смо за ових 30 година много тога научили од наших најбољих другова Ивице Дачића, Милутина Мркоњића, Жарка Обрадовића, Николе Шаиновића, Славице Ђукић-Дејановић, Бранка Ружића и многих других чије знање треба да пренесемо даље, додатно да га унапредимо у временима која долазе и да очувамо партију као што смо и до сада радили.

Свечаности у салу Скупштине града присуствовали су сви досадашњи председници Општинског, односно Градског одбора СПС.

Категорије: Локал