Socijalisti Čačka proslavili 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije Lokal

Na svečanosti povodom 30 godina od osnivanja SPS u Čačku, govoreći o tri decenije postojanja stranke potpredsednik SPS Đorđe Milićević je rekao da je SPS preživeo mnogo toga.

– To sasvim dovoljno govori o snazi SPS i onda kada je bilo najteže biti socijalista, tog famoznog 5. oktobra 2000. godine. Ostali smo verni ideji socijalne pravde i verni onome što je suština našeg političkog delovanja, a to je borba za običnog čoveka – istakao je Milićević.

On kaže da slava SPS-a nije u tome da nikada ne padne, već da kada se tako nešto desi zna da ustanu i uspravi se.

– Ako bismo analizirali da li je bilo grešaka, sigurno da jeste. Najveća greška je ta što tih grešaka nismo bili svesni onda kada su one učenjene nego nakon toga. Za svih 30 godina političkog delovanja, postojanja, nikada niko ne može da kaže da smo u bilo kojem političkom trenutku bili protiv svoje države i protiv svog naroda. Čak i onda kada smo bili opozicija nismo se ponašali kao ovdašnja opozicija na političkoj sceni Srbije. Bili smo opozicija vladajućoj koaliciji, vladajućoj stranci, ali smo uvek bili uz svoj narod i uz građane Srbije – poručio je Milićević.

Iako su se Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) dogovorile da na parlamentarnim izborima učestvuju na posebnim listama, još uvek se ne zna da li će tako biti i na loklanim izborima u Moravičkom okrugu, ili je moguća koalicija.

Potpredsednik SPS Đorđe Milićević izjavio je da će se o učešću na lokalnim izborima tek razgovarati, što potvrđuje i predsednik čačanskih socijalista Nemanja Trnavac, ali ističe da se već zna ko će biti na njihovoj izbornoj listi.

– Tamo gde postoji potreba i tamo gde analize pokažu da bi bilo dobro da SNS i SPS naprave koaliciju na lokalnom nivou, takvih koalicija će svakako biti, što još jednom govori u prilog konstatacije koliko je dobra saradnja između naše dve političke opcije – istakao je Milićević.

– Potpuno sam ubeđen da ćemo tu saradnju nastaviti i nakon ovih lokalnih i parlamentarnih izbora bez obzira kakav taj ishod razgovora bude – poručio je Milićević.

Prema njegovim rečima, parlamentarni izbori ne bi bili zanimljivi ukoliko bi SNS i SPS išli zajedno, jer kako kaže, ne vidi drugu alternativu i ne vidi drugu političku opciju.

– Mislim da su lideri naših političkih stranaka u prethodnom vremenskom periodu napravili jedno dugoročno i strateško partnerstvo. Naravno, ići ćemo u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, to je najdugovečnija koalicija na političkoj sceni Srbije, koalicija koja je izdržala probu vremena, 12 godina smo zajedno – naglasio je Milićević.

Prisutnim se obratio i član Predsedništva i koordinator za Moravički okrug, Vanja Vukić. Na početku svog izlaganja, pozdravio je rukovodstvo GrO Čačka , sve prisutne i posebno istakao poimenično sve Predsednike Gradske organizacije od osnivanja kao i sve one osnivače i članove i izrazio posebnu zahvalnost jer su sačuvali partiju u najtežim trenucima. Takođe, izjavio je da je SPS stranka patriota i rodoljuba i onih koji vole svoj narod , da smo za ovih 30 godina mnogo toga naučili od naših najboljih drugova Ivice Dačića, Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića, Nikole Šainovića, Slavice Đukić-Dejanović, Branka Ružića i mnogih drugih čije znanje treba da prenesemo dalje, dodatno da ga unapredimo u vremenima koja dolaze i da očuvamo partiju kao što smo i do sada radili.

Svečanosti u salu Skupštine grada prisustvovali su svi dosadašnji predsednici Opštinskog, odnosno Gradskog odbora SPS.

Kategorije: Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.