Најновије

Бранко Ружић: Реформа управљања људским ресурсима важна за квалитет услуга Вести

Представници мисије Међународног монетарног фонда на челу са Јаном Кесом Мартејном посетили су Министарство државне управе и локалне самоуправе како би са министром Бранком Ружићем и сарадницима разговарали о реформи управљања људским ресурсима.

„Министарство непрестано ради на активностима које имају за циљ боље управљање кадровима у управи, али и стварање бољег радног амбијента“, рекао је министар Ружић.  Он је истакао да се, иако је реформа система плата одложена, свакако ради на припреми аката који су основа за имплементацију новог система расподеле зарада.

„Заједно са Министарством финансија разматрамо и анализирамо све могућности, ефекте таквог система, како бисмо имали одржив и праведан систем“, казао је он.

Поводом састанка са ММФ, министар је рекао: „О којој год реформској активности да говоримо, било да је реч о новом инспекцијском надзору, дигитализацији, увођењу јединственог управног места, људи треба да их примене, управо зато морамо да размишљамо да ти људи, односно запослени у управи, имају достојанствене услове за рад и да буду мотивисани како бисмо од њих и могли да захтевамо да буду још бржи у пружању услуга ка грађанима“.

Извор: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.