Branko Ružić: Reforma upravljanja ljudskim resursima važna za kvalitet usluga Vesti

Predstavnici misije Međunarodnog monetarnog fonda na čelu sa Janom Kesom Martejnom posetili su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kako bi sa ministrom Brankom Ružićem i saradnicima razgovarali o reformi upravljanja ljudskim resursima.

„Ministarstvo neprestano radi na aktivnostima koje imaju za cilj bolje upravljanje kadrovima u upravi, ali i stvaranje boljeg radnog ambijenta“, rekao je ministar Ružić.  On je istakao da se, iako je reforma sistema plata odložena, svakako radi na pripremi akata koji su osnova za implementaciju novog sistema raspodele zarada.

„Zajedno sa Ministarstvom finansija razmatramo i analiziramo sve mogućnosti, efekte takvog sistema, kako bismo imali održiv i pravedan sistem“, kazao je on.

Povodom sastanka sa MMF, ministar je rekao: „O kojoj god reformskoj aktivnosti da govorimo, bilo da je reč o novom inspekcijskom nadzoru, digitalizaciji, uvođenju jedinstvenog upravnog mesta, ljudi treba da ih primene, upravo zato moramo da razmišljamo da ti ljudi, odnosno zaposleni u upravi, imaju dostojanstvene uslove za rad i da budu motivisani kako bismo od njih i mogli da zahtevamo da budu još brži u pružanju usluga ka građanima“.

Izvor: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.