Nikodijević najavio narednu sednicu Skupštine Grada Beograda Beograd

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je narednu sednicu Skupštine Grada Beograda, koja će se održati 3. marta. On je u izjavi za RTS rekao da Grad Beograd najnormalnije funkcioniše, prema već ustaljenom planu, bez ozbira na izbore koji će uskoro biti održani.

– U poslednjih nekoliko godina donet je veliki broj urbanističkih planova, jer čitav Beograd razvijamo planski, zbog čega su oni i važni. Tako će se na dnevnom redu naredne sednice naći još nekoliko interesantnih planova, na primer onaj koji se tiče regulacije saobraćajnica oko Aerodroma „Nikola Tesla”, kao i plan za Adu Ciganliju, kako bi se omogućio njen dalji razvoj kao sportsko-rekreativne i turističke destinacije, sa akcentom na održavanje velikih takmičenja u triatlonu i slično – rekao je Nikodijević.

On je najavio i tačku dnevnog reda koja se tiče javno-privatnog partnerstva, odnosno koncesije za održavanje podzemnih prolaza.

– Decenijama su podzemni prolazi u neadekvatnom stanju i zaslužuju da budu održavani, čistiji, bolji, osvetljeniji, bezbedniji i sa ispravnim pokretnim stepenicama, što će ovom odlukom biti omogućeno – istakao je Nikodijević.

Najavio je i odluku koja se odnosi na to da će svi investitori na teritoriji Beograda ubuduće morati na svojim skelama da imaju zastore sa umetničkim fotografijama iz Narodnog muzeja.

– To je praksa preuzeta od velikih evropskih zemalja. Na taj način okolina izgleda mnogo lepše dok traju radovi, a istovremeno to je i promocija sopstvene kulture – rekao je Nikodijević, precizirajući da će fotografije moći da se preuzmu sa sajta Grada Beograda i Narodnog muzeja.

Predsednik Skupštine Grada Beograda podsetio je na to da će izbori za odbornike u skupštinama opština biti raspisani u zakonskom roku, te da neće biti raspuštanja skupština opština jer mandati odbornika ističu. Dodao je da će kao predsednik Skupštine Grada Beograda, istoga dana kada budu raspisani izbori za narodne poslanike, kao i za odbornike u lokalnim samoupravama u Srbiji, raspisati izbore za lokalne skupštine beogradskih opština.

– Procedura je jednostavna i ustaljena. Reč je o kraju mandata i održavanju redovnih izbora. U trenutku raspisivanja izbora počinju da teku izborne radnje, postoje jasni zakonski rokovi. Opštinske izborne komisije treba da u roku od tri dana propišu formulare, a potom da prema uputstvima RIK-a političkim strankama koje će učestvovati na izborima propišu i rokove koje one moraju da poštuju u izbornoj kampanji. Tim činom započinje izborna kampanja – naveo je Nikodijević.

Izvor: Beoinfo

foto: Arhiva

 

 

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.