Ivica Dačić: Sa nama su pričali bez maski Vesti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić trenutno boravi u poseti Kini, gde je preneo šefu kineske diplomatije Vang Jiu da je Srbija solidarna sa Kinom u borbi protiv virusa korona, kao i spremnost predsednika Aleksandra Vučića da 15. i 16.aprila učestvuje na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Ministar Dačić je za „Blic“  kratko preneo i utiske o situaciji vezanoj za virus korona, odnosno mere zaštite kojima kineske vlasti pribegavaju u borbi protiv zaraze.

„Tokom posete Pekingu pridržavali smo se svih mera predostrožnosti koje je domaćin od nas tražio. Nosili smo maske sve vreme kada nismo u hotelu. Izbegavali smo rukovanje. Rukovanje sa ministrom i potpredsednikom bilo je predviđeno samo za ministra, mada su se na kraju rukovali sa celom našom delegacijom. U CK KP Kine su najrigorozniji, merili su nam temperaturu na ulasku, a bilo je predviđeno da sastanak bude sa maskama, ali je na kraju ipak održan bez maski“ – rekao je Dačić za „Blic“.

“Mi želimo kineskom narodu da iskažemo divljenje za sve što radi, poštovanje i podršku. Uskoro će stići i pomoć koju je Vlada Srbije uputila, pre svega u medicinskoj opremi. Želimo narodu i rukovodstvu Kine da pobedi ovu strašnu bolest“ – istakao je Dačić.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.