Најновије

Саопштење:  Функције нам нису приоритети, приоритет je јака Србија без које нема СПС Вести

Одбацујемо све наводе о некој наводној “побуни омладине у СПС“, које је објавио дневни лист “Курир“ са једним, јединим циљем, да се целокупна  јавност доведе у заблуду имагинарним побунама и тиме ослаби положај Социјалистичке партије Србије.

Социјалистичка омладина Србије даје пуно поверење председнику Ивици Дачићу. Нема никакве борбе за фотеље, оне нам нису предмет интересовања, верујемо председнику који је и сам најавио подмлађивање партије. Али оно што је у нашем фокусу јесу идеје и сматрамо да је председник потпуно у праву да СПС почива на два стуба – националном и социјалној правди.

Идеје социјалне правде морамо још енергичније заступати стављајући права и потребе човека на прво место, стављајући профит у функцију добити целокупног друштва.

Оно што је посебно симптоматично јесте да напади долазе после историјске посете министра спољних послова, Ивице Дачића Кини. Први државник који је отишао у посету и у име Србије дао безрезервну подршку Кини, и на тај начин учврстио традиционално пријатељство које се, и између осталог, како сада, тако и ‘99 показало као искрено.

Да закључимо, функције нам нису приоритети, приоритет je јака Србија без које нема СПС.

Социјалистичка омладина Србије