Најновије

Социјалисти Пожаревца обележили 30 година постојања Вести

У Центру за културу Пожаревца, Социјалистичка партија Србије Браничевског округа обележила је 30 година рада под мотом “30 година – ми стојимо постојано”.

На свечаности присутнима су се обратили председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, потпредседник  СПС и координатор за централну Србију Бранко Ружић,  Јована Димитријевић Динић и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

Скуп је отворио потпредседник СПС и координатор за централну Србију Бранко Ружић:

Другарице и другови, велика ми је част да вас поздравим и да нам честитам 30. рођендан. А пре тога да поздравим Ивицу Дачића који је слетео из Кине. Такође поздрављам нашег коалиционог партнера Драгана Марковића Палму, председника Извршног одбора Владана Заграђанина, руководство СПС-а, Јединствену Србију, странку Зелени, председника пожаревачких социјалиста Слободана Јовића као и човека који је свима нама као родитељ, човека који је пре овог скупа обишао гроб Слободана Милошевића, наравно, говорим о Милутину Мркоњићу.

Увек смо делили судбину народа. Након 5. октобра спровели смо еволутивне реформе, показали смо спремност да исправимо грешке и да сачувамо оно добро.

Социјалисти су увек доносили тешке али исправне одлуке, ми смо отворили Србију ка ЕУ.

Када говоримо о младима, важно је да виде будућност у својој Србији, желим да има више младих на изборним листама.

Ивица Дачић је ушао у теорију међународног права за отпризнавање тзв. Косова. Државотворност, једнакост и емпатија према националним мањинама и љубав према нашој земљи су наше вредности.

Јована Димитријевић Динић је поздравила присутне у име младих и жена Пожаревца речима:

”Социјалиста се не постаје, социјалиста се рађа. Млади треба да буду чврст камен Србије, левица нас учи хуманости. У историји наше партије смо преживели голготу али се и даље боримо и стојимо постојано већ 3 деценије. Зато сам поносна што сам део ове партије. Нашој Србији су потребни снажни, млади и образовани људи, зато желимо да створимо Србију из које млади неће одлазити. Није лако бити жена у Србији, овом приликом желим да се захвалим нашим посланицима што ће бити 40% жена на листама и хвала нашим друговима што нас уважавају и поштују. Живели млади, живела Србија!”

И председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма се обратио присутнима

Господине Дачићу,

Поштовани социјалисти,

Срећан вам рођендан 30 година СПС-а и 12 година наше коалиције.

Социјалистичка партија Србије је позната у целом свету, а стабилност јој даје мој пријатељ и брат Ивица Дачић, који је добио орден чак и од Путина. Али он ту медаљу дели са грађанима Србије. Он је један обичан човек као и сви ми. Он се данас вратио из Кине. Он нема здравствени већ политички имунитет. Он је једини политичар који је отишао у Кину за време корона вируса. Социјалисти треба да се поносе Дачићем!

Пошто се сад налазимо у Браничевском округу већина људи одавде ради у иностранству, ја их позивам да се врате и да буду послодавци овде.

Ми из ове коалиције морамо да се боримо да млади остану овде, да овде заснују породице. Младост је пролазна а социјалисти су вечити. Наша коалиција се неће борити за функције, већ за људе. Да се не смањују пензије, да се отварају нова радна места.

Живели!

Председник СПС Ивица Дачић који је стигао у Пожаревац директно са аеродрома је поздравио присутне и започео говор реченицом: ”Да вам кажем, здрав сам!”

Најважније од свега је што сам тамо чуо – да нас Кина сматра за пријатеља! Ми смо мала земља али смо овим показали да смо велики. Кинези се нису плашили бомби ’99. Како онда да се ми плашимо сада вируса?! Кина је на одбрани целог човечанства, зато је била важна ова посета.

Пошто смо ми сада Србију поделили на регионе и кад су ме питали где треба да буде прослава за Браничевски округ, ја сам рекао у Пожаревцу. Јер, каква бисмо партија били кад би се стидели прошлости и Милошевића.

Али не живимо у прошлости већ из ње узимамо оно најбоље. Србија је важнија од свега!

Када се разбијала држава у којој смо живели, када су нападнути Срби који су живели у БиХ и Хрватској, живели смо у време санкција, отимања Косова. Оптужили су СПС да је за то крива. Али видимо да су ти проблеми и даље на столу и да се води антисрпска политика.

Зато је важно да на овим изборима гласамо за Србију а не за ове што говоре да је Република Србија геноцидна творевина и за ове што подржавају Владу у Црној Гори.

Желим да пружим пуну подршку Вучићу у одбрани интереса Србије. У овом тренутку не желим много да говорим о изборима али све оно што смо радили у одбрани националних интереса не треба пуно објашњавати.

Два су стуба СПС-а: патриотизам и социјална правда. То је вредност друштвеног развоја до ког су дошле многе развијене земље. Не слави само СПС 30 година већ славим и ја који сам овде од првог дана. Али многи су нас напустили после 5. октобра. Остали су само најјачи. А међу тим најјачим су биле жене. Можда ће на нашој листи бити више од 40% жена, и да се спремамо за наредних 30 година. Јака Социјалистичка партија Србије гарантује социјализам који ће пратити модерне токове. Да се људи лече и школују бесплатно.

Ја сам дошао из једног малог места, био сам најбољи ђак и најбољи студент. Био сам на свим важним државним функцијама. И ништа од тога не бих постигао да нисам живео у социјализму. За мене је највећа похвала кад сретнем обичног човека који ми каже да сам рекао све што је он мислио.

Треба да идемо ка ЕУ, али да се не одрекнемо националних интереса. Зато је важно да наставимо сарадњу са Вучићем. Славимо и више од 100 година социјалистичких и комунистичких идеја, то је оно што нас држи. Црвена боја и интернационала!

Овде је Палма, мој пријатељ и брат са којим смо већ 12 година у коалицији. Он је рекао да је ретко која партија издржала 30 година. И од нас су одлазили, али није ми нешто жао због оних који су отишли. Наши функционери требају да воде прво рачуна о националним интересима и ако се не буду тако понашали неће више бити део странке.

Иза Милошевића је остао Дејтон, Република Српска, Резолуција 1244. Пред нама су тешка времена у којима морамо бити јединствени са Јединственом Србијом, са Зеленима и Јошком Брозом. Од следеће недеље нас очекују избори, то што неки бојкотују изборе, не значи да ће избори бити лаки. Све је релативно осим Србије, а ту су негде и социјалисти.

Живела Србија! Смело напред, да стојимо постојано и да служимо нашем народу.

Свечаности су присуствовали председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, председник Извршног одбора СПС Владан Заграђанин, потпредседници Бранко Ружић, Жарко Обрадовић, Славица Ђукић Дејановић,  Новица Тончев, почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић, члан председништва Никола Шаиновић, потпредседник ИО и директор СПС-а Ђорђе Чабаркапа, председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић, председник ГО СПС Пожаревац Слободан Јовић, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, Иван Карић из странке Зелени и други уважени гости и симпатизери Социјалистичке партије Србије.

Служба за информисање ГО СПС