Најновије

 Србија никад неће одустати од одбране свог суверенитета Посланичка група

Снежана Пауновић, народна посланица Социјалистичке парије Србије упутила је посланичка питања министарки Славици Ђукић – Дејановић која је задужена за питања популационе политике и премијерки, Ани Брнабић.

Највећи национални интерес је очување Косова и Метохије. Свакодневно смо суочени са бројним инсинуацијама и претњама које долазе од стране приштинских власти, као одраз немоћи.

Поштовање за премијерку Србије и министре Владе Републике Србије.

Овде смо чули доста квалитетних одговора и заиста у самом финалу, моје прво питање јесте било упућено министарки без портфеља, професору Славици Ђукић Дејановић, а тицало се, пре свега, популационе политике као најосетљивијег питања и негде смо и као Скупштина Србије и као Влада нагласили да то јесте највећи и најважнији задатак, пре свега, који сте добили од председника Републике.

Ја знам да сте до сада у одговорима мојим колегама махом објаснили колико је министарство успело да уради за овај кратак временски период, иако овде говоримо заиста о резултатима који ће се видети тек после одређене временске дистанце, јер просто, повећање наталитета није нешто што даје тренутно резултате.

Оно што такође желим да чујем од премијерке Владе Републике Србије, зарад јавности, не зарад нас који смо у овој сали. Ми знамо шта је наш највећи национални интерес, а то је очување Косова и Метохије, али желим да у име Владе кажете и одговорите на све оне инсинуације које стижу из Приштине као последица немоћи, пре свега, новоформиране владе Аљбина Куртија, које су базиране на одређеним претњама и тичу се некаквих мера реципроцитета, о којима, ја готово могу да тврдим, чак ни сам Аљбин Курти не зна како би изгледале, нити могу да постоје, јер оно што је био однос Београда према Приштини и такозваном руководству те тзв. самопроглашене републике Косово, било је више него коректно, ако данас оправдање траже за своје таксе које немају основа ни у чему што је цивилизовано, у некаквим реципроцитетима. Онда Вас молим да зарад народа Србије, а потпуно свесно у овом тренутку кажете шта је то што ће Влада Србије недвосмислено радити свих наредних година, без обзира што смо пред изборима и пред формирањем нове Владе?

Дакле, желим да чујем оно што већ знам, али због јавности Србије, да Србија никад неће одустати од одбране свог суверенитета кроз акцију повлачења признања Косова. Жао ми је што министар Дачић није ту, али знам да је то био програм целе Владе и да сте сарађивали, па Вас молим да у његовом одсуству, зарад јавности, одговорите на питање.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.