Nikola Nikodijević raspisao izbore u 17 beogradskih opština za 26. april Beograd

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević potpisao je Odluku o raspisivanju izbora za odbornike svih 17 skupština gradskih opština u Beogradu za 26. april, čime i zvanično počinju izborne radnje. Izbori su raspisani u redovnom terminu, posle četiri godine.

– Upravo sam raspisao izbore za skupštine gradskih opština na teritoriji Beograda. Izbori će biti održani u svih 17 beogradskih opština, i to u redovnom terminu, s obzirom na to da su istekli četvorogodišnji mandati svim odbornicima koji su izabrani na lokalnim izborima 2016. godine. Izborne radnje počinju da teku sa današnjim danom, a poznajući ljude i dugo vremena sarađujući sa onima koji su zaduženi za sprovođenje izbora u beogradskim opštinama, mogu da kažem da se radi o sjajnim ljudima sa ogromnim iskustvom i znanjem, i verujem da će izbori na teritoriji Beograda proteći u najboljem mogućem redu i uz poštovanje zakona ove zemlje. Građani imaju pravo i priliku da  jednom u četiri godine biraju svoje predstavnike i ovo je najneposredniji vid demokratije. Građani će birati svoje komšije i prijatelje koji, pre svega, treba da rešavaju one lokalne i dnevne probleme koji su u nadležnosti beogradskih opština. Budući da su izbori praznik demokratije, pozivam Beograđane da iskoriste svoje biračko pravo, izađu na izbore i glasaju za one za koje misle da će ih najbolje predstavljati u naredne četiri godine – rekao je Nikodijević posle potpisivanja odluke.

On je pozvao sve aktere na političkoj sceni Republike Srbije i Grada Beograda da ova izborna kampanja bude takmičenje, pre svega u idejama i rešenjima koji će doneti bolji život građanima Beograda.

– Verujem da će čitava kampanja proteći u fer i demokratskom duhu i da nećemo imati problema. Skupština Grada Beograda je na polovini svog mandata, s obzirom na to da smo imali izbore 2018. godine i da će, što se tiče Skupštine grada, ona u vreme izborne kampanje funkcionisati najnormalnije i imati sednice. Mi ćemo svoje ranije predviđene aktivnosti nastaviti, tako da tu neće biti promena u ranije dogovorenom hodogramu. Zahvaljujem svima i želim nam uspešne izbore – poručio je predsednik Skupštine Beograda.

Potpisivanju odluke prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, glavni urbanista Marko Stojčić i gradska sekretarka za skupštinske poslove i propise Nataša Đukić.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.