Најновије

Коалиција ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ предала је РИК-у изборну листу Београд

Коалиција ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ предала је Републичкој изборној комисији своју листу за предстојеће парламентарне изборе 26. априла 2020.године. Листу је предао Угљеша Марковић, председник Социјалистичке омладине Србије и четврти на листи.

После предаје изборне листе председник СПС Ивица Дачић изразио је изузетно задовољство што су направљене велике промене.

“Никад више младих људи и жена. На листи има 43 одсто жена, 17 професора универзитета, више од 30 познатих лекара. На месту број 3 се налази Дубравка Краљ, 25 година. Она је била студент генерације у Новом Саду са 38 десетки и једном деветком. На листи се, такође, налазе и Тома Фила, Јелица Сретеновић, Ратко Николић, Влада Ђукић, Раша Шћепановић, Предраг Ј.Марковић. Осим младих ту је и Смиља Тишма која је основала Удружење логораша Јасеновца. Ту је и Јошка Броз из Комунистичке партије и Иван Карић испред Зелених Србије.

Наш циљ је да остваримо бољи резултат него на прошлим изборима. Наша политика је јасна, а то су државни интереси, национално и државно јединство и социјална правда”.

Драган Марковић Палма, председник ЈС је рекао да је коалиција СПС-ЈС јединствен случај у Европи по трајању и стабилности.

“Ми се нисмо борили за функције, видели сте да су међу првих десет успешни људи који имају професије, имају посао. Наш посао је да остваримо веома добар резултат. Што би рекли сељаци – добро смо сејали и очекујемо добар берићет”.

Дубравка Краљ је изјавила да јој је изузетна част што се њено име налази иза Дачића и Палме и да ће радити све у интересу грађана Србије.

Листу је подржало 18.600 грађана.

Служба за информисање ГО СПС