Најновије

Бранко Ружић отворио јединствено управно место у Житишту Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је данас Јединствено управно место у Житишту, а грађани у тој општини од сада ће моћи да на једном месту, брже и ефикасније заврше послове које имају са управом.

Министарство државне управе и локалне самоуправе подржало је овај пројекат у Општини Житиште са 7.450.000 динара.

Jeдинствено управно место представља централизовано место за удружене процедуре, како би се уштедело време и новац грађанима и како би на једном месту обавили неколико поступака. У оквиру Јединственог управног места, Житиште је отворило шест шалтера.

„Драго ми је што ће и грађани Житишта сада  имати једно место на коме ће завршавати послове које имају са управом и више неће морати да обилазе неколико различитих институција”, рекао је министар Ружић.

Министар је оценио да је Житиште добар пример мале, али драгоцене општине, у којој руководство настоји да се још боље организује, како би услуге грађанима биле квалитетније.

Председник Општине Житиште Митар Вучуревић рекао је да је знатно смањен тренд одласка младих из те општине и да верује да је томе допринело и то што општина води рачуна о подизању квалитета живота грађана.

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је овај пројекат 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места. Подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, наставили смо и у 2019. години, када смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара, а у 2020. години за тај пројекат намењено је 30 милиона динара.

Извор: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.