Најновије

Бранко Ружић: Једнак квалитет обука за све службенике Вести

Новим концептом стручног усавршавања желели смо да омогућимо једнак приступ свих запослених истом квалитету обука, а на крају и уједначено поступање управе према грађанима, изјавио је данас министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Он је на конференцији о изазовима модерног приступа образовању и учењу одраслих која је одржана на Националној академији за јавну управу, рекао да  је за квалитетне обуке потребно имати и добар систем акредитације реализатора, којим се, како је додао, сви поносе.

„Свакако да бисмо одржали квалитет новоуспостављеног система стручног усавршавања, кључан је развој тренерских кадрова, као и тржишта реализатора обука. То тржиште мора да обједини специфична знања и вештине како из јавне управе, тако и из приватног и невладиног сектора“, додао је он.

Навео је да је потребно и даље стимулисати колеге из управе, али и експерте из привреде, високог школства, невладиних организација да својим искуством пруже иновативне погледе на одређене теме и да помогну у унапређењу методе спровођења обука.

Министар Ружић је честитао предавачима који су остварили изузетне резултате, као и осталима „који са нестрпљењем чекају да пренесу знања у толиком броју“ и пожелео им срећу у даљем раду.

Он је захвалио Савету Европе и Делегацији Европске уније на разумевању потреба, тежњи и подршци која је била преко потребна.

„Кроз пројекат Управљање људским ресурсима на локалу – фаза 2 – заједно радимо на унапређењу система стручног усавршавања у Србији и приближавању Србије вредностима и стандардима Европске уније и Савета Европе у погледу функционисања јавне управе“, додао је министар.

Како је рекао, инвестирањем у запослене, адекватним едукацијама доприноси се остварењу циља који  је реформом јавне управе и постављен.

„Том реформом тежимо да управу трансформишемо у ефикасан, модеран и професионалан сервис окренут свим грађанима“, оценио је Ружић.

Извор: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.