Branko Ružić: Jednak kvalitet obuka za sve službenike Vesti

Novim konceptom stručnog usavršavanja želeli smo da omogućimo jednak pristup svih zaposlenih istom kvalitetu obuka, a na kraju i ujednačeno postupanje uprave prema građanima, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

On je na konferenciji o izazovima modernog pristupa obrazovanju i učenju odraslih koja je održana na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, rekao da  je za kvalitetne obuke potrebno imati i dobar sistem akreditacije realizatora, kojim se, kako je dodao, svi ponose.

„Svakako da bismo održali kvalitet novouspostavljenog sistema stručnog usavršavanja, ključan je razvoj trenerskih kadrova, kao i tržišta realizatora obuka. To tržište mora da objedini specifična znanja i veštine kako iz javne uprave, tako i iz privatnog i nevladinog sektora“, dodao je on.

Naveo je da je potrebno i dalje stimulisati kolege iz uprave, ali i eksperte iz privrede, visokog školstva, nevladinih organizacija da svojim iskustvom pruže inovativne poglede na određene teme i da pomognu u unapređenju metode sprovođenja obuka.

Ministar Ružić je čestitao predavačima koji su ostvarili izuzetne rezultate, kao i ostalima „koji sa nestrpljenjem čekaju da prenesu znanja u tolikom broju“ i poželeo im sreću u daljem radu.

On je zahvalio Savetu Evrope i Delegaciji Evropske unije na razumevanju potreba, težnji i podršci koja je bila preko potrebna.

„Kroz projekat Upravljanje ljudskim resursima na lokalu – faza 2 – zajedno radimo na unapređenju sistema stručnog usavršavanja u Srbiji i približavanju Srbije vrednostima i standardima Evropske unije i Saveta Evrope u pogledu funkcionisanja javne uprave“, dodao je ministar.

Kako je rekao, investiranjem u zaposlene, adekvatnim edukacijama doprinosi se ostvarenju cilja koji  je reformom javne uprave i postavljen.

„Tom reformom težimo da upravu transformišemo u efikasan, moderan i profesionalan servis okrenut svim građanima“, ocenio je Ružić.

Izvor: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.