Најновије

Интервју Ђорђа Милићевића за „Блиц“: Опозиција је прво тражила изборе, а сада их бојкотује Вести

Зар мислите да би озбиљна и одговорна странка уопште разматрала некакав „добронамерни“ позив заступника љотићевске идеологије да се прикључи бојкоту? Демократија се остварује на изборима, а не на улици. Чему бојкот – пита за „Блиц“ Ђорђе Милићевић, потпредседник Социјалистичке партије Србије.

Он тако одговара на позив лидера Двери упућен социјалистима у којима их, након сукоба у Жабљу у којем су два члана СПС у тој општини претучена, позива да не изађу на изборе.

Најважније је да дође до смиривања тензија, а да надлежни органи и институције раде свој посао. Најмање позвани да о томе говоре су они чија се политика своди на сукобе, насиље и изазивање инцидената. Они који су схватили да је једино што им је преостало, као потез очајника и губитника – бојкот у потпуности пропао. Ако имате програм који је у интересу грађана и људе који су гарант реализације тог програма и ако сте сигурни да грађани то препознају изађите на изборе и покажите своју снагу. Суштински питање је како се од јединственог става опозиције у једном тренутку да се распишу ванредни парламентарни избори, после извесног периода дошло до политичке флоскуле бојкот. Јасно им је, не само да не могу да представљају алтернативу владајућој коалицији, већ да не могу политички преживети наредни изборни циклус и да је циљ који су желели да постигну да без избора дођу до власти и привилегија пропао.

Предали сте листу за парламентарне изборе. Какву кампању очекујете?

„СПС на предстојеће парламентарне изборе излази у традиционалној коалицији са Јединственом Србијом, партнерство које траје 12 година и није забележено на политичкој сцени. Наша листа је симбол великих промена. Никада више младих образованих људи и жена, 17 професора универзитета, 30 познатих лекара, успешних људи који имају своје професије и препознатљиви су у томе. Мислим да је прошло време гламурозних и бомбастичних изборних кампања, политичких памфлета, флоскула и маркетинга, дела говоре. За нас је време изборне кампање, време великих договора и разговора са грађанима шта је то што ћемо заједно да урадимо у наредне четири године“.

Како ћете финансирати кампању?

„Наша изборна кампања неће бити скупа и све што смо у претходном периоду урадили у одбрани националних и државних интереса је огледало наше странке и наше коалиције. Ако неко не зна ко је ивица Дачић и ако није видео ко колико вреди, ко штити и ко се бори за националне и државне интересе, а ко жели да их распрода, тешко ћемо у то успети да га убедимо током изборне кампање“.

Ђта вам кажу истраживања, како стојите и какав резултат очекујете?

„Интересује нас само воља народа. Данас је СПС водећа партија левице и друга по снази политичка опција на политичкој сцени Србије. То не кажу само истраживања, већ и резултати свих локалних избора који су у протекле четири године одржани у различитим деловима Србије, што потврђује да смо стабилизовали наше бирачко тело. Наш циљ је да остваримо бољи резултат него на претходним изборима. Наша политика је јасна – национални и државни интереси, национално и државно јединство и социјална правда“.

Да ли можете да замислите да после априлских избора СПС не буде у Влади?

„Елементарна политичка култура налаже да се најпре заврше избори, а да након тога појединачно најјача опција покрене иницијативу за формирање Владе Републике Србије. Поносни смо на резултате које је остварила владајућа коалиција почев од стабилних финансија, економије, одбране националних и државних избора и сматрам да је то добар основ да наставимо сарадњу и после избора. Тешка времена су пред нама и потребан је заједнички фронт којим ћемо бранити Србију и српске интересе“.

На којој позицији себе видите после избора? Хоћете ли можда преузети неко министарство?

„Верујем да ће персонални састав Владе бити сфера интересовања медија и да ће се до формирања Владе провлачити многа имена. Лично не размишљам о  томе, нити желим  себи да дам ту слободу и луксуз да о томе говорим. Имам само један циљ, а то је да на најбољи могући начин реализујем задатке које смо дефинисали на страначким органима“.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.