Најновије

Новица Тончев: То је наш победнички став Вести

Социјалистичка партија Србије води кампању под слоганом „Тридесет година постојимо постојано“.

У овој партији кажу да је изабрани слоган потпуно логичан и да је произашао из стварности, јер је СПС у протеклих тридесет година прошао кроз бројна искушења и проблеме и успео све да преброди. „Ми као у некадашњој химни упркос свему стојимо и даље постојано“, објашњавају у СПС.

Новица Тончев, потпредседник СПС и председник Скупштине општине Сурдулица, појашњава за Данас да социјалисти неће само у изборној кампањи да обележавају значајан јубилеј постојања партије, већ ће то обележавање трајати читаве ове године .

„Све ове године СПС траје и дефинише политичку стварност Србије, водећи државу самостално или у коалицији са најјачим странкама. Активности СПС-а усмерене су на задобијање поверења, однос према сваком гласачу, сваком засеоку, кући, пре и после кампање. Избори су само прилика да се покаже ко колико може, колико се коме верује. У СПС су јасно дефинисани и подељени задаци међу координаторима, како би изборни резултати показали колика је снага сваког од нас и колико је ко спреман да интересе странке стави испред личних интереса“, истиче Тончев.

Додаје да је на предстојећим изборима приоритет СПС да покрене и све оне који су из најразличитијих разлога неодлучни и који су можда заборавили да су важни, да се питају и да се њихов глас рачуна.

На питање да ли ће то и СПС ићи у кампању од куће до куће, Тончев одговара да ће он лично на југоистоку Србије разговарати са свим грађанима, у сваком град, у сваком селу. „Надам се да ћемо заједно са новим, младим људима, СПС-у вратити углед највеће и најпродуктивније партије којој је државни интерес императив деловања. СПС је по својој природи и суштини победничка партија и такав ћемо став имати у кампањи. Сигуран сам да ће резултати на локалним и парламентарним изборима то и потврдити“, наводи Тончев. У СПС наводе и да ће се на изборним листама видети генерацијска обнова, али да се било какве чистке кадрова не могу очекивати.

Извор: Данас