Вања Вукић у ”Прелиставању” ТВ Студио Б: Мере које је донела Влада РС биле су неопходне и даће добре резултате Вести

Вања Вукић, члан Председништва Социјалистичке партије Србије и шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића, гостовао је у “Прелиставању” ТВ Студио Б, у емисији “Јутро са Сањом”.

У свом гостовању, Вања Вукић, прелиставајући дневну штампу у студију Б говорио је о најактуелнијим догађајима, а централна тема разговора била је глобална пандемија вируса Covid 19.

У првом делу емисије Вукић је говорио о ангажовању првог потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића, у низу разговора које је обавио са светским званичницима са циљем упознавања са актуелном ситуацијом и активностима које Влада Србије предузима у циљу заштите свог становништва.

Посебно је истакао разговор са генералним директором Светске здравствене организације Тедросом Адханом Гебрејезусом.

– Генерални директрор Гебрејезус је обећао да ће СЗО позитивно одговорити на наше захтеве и упутити неопходну помоћ у складу са тренутно расположивим ресурсима.

Осврнуо се и на посету министра Дачића Народној Републици Кини у тренутку када је епидемија у њој била на врхунцу, и разговоре које је имао у интересу државе Србије и њених грађана.

Такође је нагласио неoпходност мера које је донела Влада Републике Србије и истакао да ће те мере дати пoзитивне резултате. Позвао је грађане Србије да поштују те мере, посебно старије јер је то у њиховом интересу.

Извор: Студио Б