21 godina od početka NATO agresije Vesti

 

Pre 21 godine počelo je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije, do tada nezabeležen presedan i zločin u međunarodnom pravu, da se suverenoj državi uz vojnu intervenciju otima deo teritorije.

Daleko nadmoćniji neprijatelj, sačinjen od 19 najmoćnijih zemalja 78 dana je  bombardovao našu zemlju, uz brojne civilne žrtve i razrušenu infrastrukturu. Akcija „ Milosrdni anđeo“ je ostala upamćena po tome što je gađala bolnice, porodilišta, škole, mostove… odnoseći sa sobom preko 2500 ljudskih života, od kojih je najmlađa žrtva bio dvogodišnji dečak. Takođe, sa prostora Kosova i Metohije proterano je preko 200.000 Srba i drugog nealbanskog življa, a u cilju da se terorističkoj OVK omogući formiranje samostalne države na srpskoj teritoriji.

21 godinu kasnije svedoci smo da je bombardovanje za sobom ostavilo osiromašeni uranijum, od koga je obolelo na hiljade ljudi, političku i ekonomsku  nestabilnost na KiM, koja je opasnost po čitav region zapadnog balkana i Rezoluciju 1244 SB UN za koju se izborila tadašnja srpska vlada, a koja i danas predstalja nadu da će se naš narod vratiti na svoja vekovna ognjišta.

Informativna služba GO SPS

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.