Најновије

21 година од почетка НАТО агресијe Вести

 

Пре 21 године почело је бомбардовање Савезне Републике Југославије, до тада незабележен преседан и злочин у међународном праву, да се сувереној држави уз војну интервенцију отима део територије.

Далеко надмоћнији непријатељ, сачињен од 19 најмоћнијих земаља 78 дана је  бомбардовао нашу земљу, уз бројне цивилне жртве и разрушену инфраструктуру. Акција „ Милосрдни анђео“ је остала упамћена по томе што је гађала болнице, породилишта, школе, мостове… односећи са собом преко 2500 људских живота, од којих је најмлађа жртва биo двогодишњи дечак. Такође, са простора Косова и Метохије протерано је преко 200.000 Срба и другог неалбанског живља, а у циљу да се терористичкој ОВК омогући формирање самосталне државе на српској територији.

21 годину касније сведоци смо да је бомбардовање за собом оставило осиромашени уранијум, од кога је оболело на хиљаде људи, политичку и економску  нестабилност на КиМ, која је опасност по читав регион западног балкана и Резолуцију 1244 СБ УН за коју се изборила тадашња српска влада, а која и данас предстаља наду да ће се наш народ вратити на своја вековна огњишта.

Информативна служба ГО СПС

Категорије: Вести|Саопштења