Најновије

ПИСАНА ИЗЈАВА ПОТПРЕДСЕДНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ЂОРЂА МИЛИЋЕВИЋА Вести

 

Социјалистичка партија Србије подржава огромне напоре председника Републике, Владе Републике Србије и наше здравствене струке у сузбијању највеће пошасти коју памти човечанство, COVIDa 19, вируса који је захватио готово све земље света.

 

Данас је свима нама свакако најпотребније јединство и солидарност, а не лажна и лицемерна моралност, политички памфлетизам и демагогија. То неће допринети овом тешком тренутку.

 

Нисмо имали намеру да на било који начин говоримо и износимо  ставове странке у овом тешком тренутку за наш народ и државу, јер сматрамо да су здравље и здравствена безбедност грађана најважније, као и с тим у вези, поштовање свих мера државних органа и здравствене струке.

 

Међутим, немогуће је остати нем на гомилу дневнополитичког лудила које долази од једног дела самозване опозиције.

 

Док председник државе, Влада Србије и цео здравствени систем настоје да на све могуће начине сачувају здравље становништва, боре се за сваки живот, за што безболније последице ове пандемије, и да истовремено осмисле пакет економских мера којима ће помоћи,  пре свега приватном сектору и сачувати привреду Србије, док се улажу максимални напори да Србија врати своје грађане које је вирусна пандемија затекла ван граница наше земље, једино чега се досетила ова шачица назови политичара јесте питање одговорности председника Србије и Владе Србије, говорећи да је све ово  „велика политичка злоупотреба коју власт користи да би одложила изборе и остварила своје политичке циљеве“.

 

Да нисмо у ситуацији у којој се налазимо, ово би била још једна у низу трагикомичних епизода њихових покушаја да се домогну политичких поена.

Јасно је да је њих одавно захватио вирус политичког преживљавања и панике. Годину и више дана као легитимно изабрани представници народа нису учествовали у раду Народне скупштине. Тада су су се скривали на другим местима, или шетали улицама Београда, а данас,  кроз политички монолог из скупштинског хола показују своју храброст и постављају питања одговорности. Изгледа да су у Скупштини најхрабрији онда када су сами. 

 

До јуче су били против избора, постављали различите ултиматуме, услове и захтеве,  а данас, када су сигурни да су избори одложени, поново на њима својствен „храбар“ начин покрећу питање избора, иако заборављају чињеницу да су све озбиљне политичке партије и власти и опозиције које би учествовале на изборима, постигле потпуни консензус о питањима која су најважнија у овом тренутку, и да ће се о изборима разговарати када за то дође време.  

Све што они сада називају „ненормалним стањем“ је у овом тренутку  у најбољем интересу за грађане Србије.

О политичким циљевима данас апсолутно не говори нико осим њих и зато  је наш најдобронамернији савет њима да, уместо фабриковања лажи и ширења дезинформација, ако , како кажу, већ желе највише да допринесу – остану код куће.

 

ПОТПРЕДСЕДНИК НС РС 

        Ђорђе Милићевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.