PISANA IZJAVA POTPREDSEDNIKA NARODNE SKUPŠTINE RS ĐORĐA MILIĆEVIĆA Vesti

 

Socijalistička partija Srbije podržava ogromne napore predsednika Republike, Vlade Republike Srbije i naše zdravstvene struke u suzbijanju najveće pošasti koju pamti čovečanstvo, COVIDa 19, virusa koji je zahvatio gotovo sve zemlje sveta.

 

Danas je svima nama svakako najpotrebnije jedinstvo i solidarnost, a ne lažna i licemerna moralnost, politički pamfletizam i demagogija. To neće doprineti ovom teškom trenutku.

 

Nismo imali nameru da na bilo koji način govorimo i iznosimo  stavove stranke u ovom teškom trenutku za naš narod i državu, jer smatramo da su zdravlje i zdravstvena bezbednost građana najvažnije, kao i s tim u vezi, poštovanje svih mera državnih organa i zdravstvene struke.

 

Međutim, nemoguće je ostati nem na gomilu dnevnopolitičkog ludila koje dolazi od jednog dela samozvane opozicije.

 

Dok predsednik države, Vlada Srbije i ceo zdravstveni sistem nastoje da na sve moguće načine sačuvaju zdravlje stanovništva, bore se za svaki život, za što bezbolnije posledice ove pandemije, i da istovremeno osmisle paket ekonomskih mera kojima će pomoći,  pre svega privatnom sektoru i sačuvati privredu Srbije, dok se ulažu maksimalni napori da Srbija vrati svoje građane koje je virusna pandemija zatekla van granica naše zemlje, jedino čega se dosetila ova šačica nazovi političara jeste pitanje odgovornosti predsednika Srbije i Vlade Srbije, govoreći da je sve ovo  „velika politička zloupotreba koju vlast koristi da bi odložila izbore i ostvarila svoje političke ciljeve“.

 

Da nismo u situaciji u kojoj se nalazimo, ovo bi bila još jedna u nizu tragikomičnih epizoda njihovih pokušaja da se domognu političkih poena.

Jasno je da je njih odavno zahvatio virus političkog preživljavanja i panike. Godinu i više dana kao legitimno izabrani predstavnici naroda nisu učestvovali u radu Narodne skupštine. Tada su su se skrivali na drugim mestima, ili šetali ulicama Beograda, a danas,  kroz politički monolog iz skupštinskog hola pokazuju svoju hrabrost i postavljaju pitanja odgovornosti. Izgleda da su u Skupštini najhrabriji onda kada su sami. 

 

Do juče su bili protiv izbora, postavljali različite ultimatume, uslove i zahteve,  a danas, kada su sigurni da su izbori odloženi, ponovo na njima svojstven „hrabar“ način pokreću pitanje izbora, iako zaboravljaju činjenicu da su sve ozbiljne političke partije i vlasti i opozicije koje bi učestvovale na izborima, postigle potpuni konsenzus o pitanjima koja su najvažnija u ovom trenutku, i da će se o izborima razgovarati kada za to dođe vreme.  

Sve što oni sada nazivaju „nenormalnim stanjem“ je u ovom trenutku  u najboljem interesu za građane Srbije.

O političkim ciljevima danas apsolutno ne govori niko osim njih i zato  je naš najdobronamerniji savet njima da, umesto fabrikovanja laži i širenja dezinformacija, ako , kako kažu, već žele najviše da doprinesu – ostanu kod kuće.

 

POTPREDSEDNIK NS RS 

        Đorđe Milićević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.