Најновије

Ђорђе Милићевић, народни посланик за Ало: Ваљево је победило поплаве и НАТО, победиће и заразу Вести

Ђорђе Милићевић, народни посланик за „Ало!“ из српског Вухана о актуленој ситуацији у граду и борби против вируса

Ваљево је победило поплаве и НАТО, победиће и заразу!

Ваљево је град у ком сам рођен и одрастао и не бих у овом тренутку могао бити било где осим у свом граду, поручио је за „Ало!“ Ђорђе Милићевић, посланик и потпредседник СПС-а, коме је због саобраћајне несреће здравље нарушено, те спада у угрожену категорију становника када је реч о корона вирусу. Међурим, политичар из српског Вухана, како зову Ваљево зато што је епицентар заразе, не планира да оде.

-Овде сам са породицом, добро смо, нисмо уплашени, иако је страх природна појава и животне ситуације у којима сам се налазио научиле су ме да се носим са тим. Тренутно преовлађује осећање опреза, не страха – казао је он и додао да Ваљевци поштују препоруке државних органа и надлежних институција.

-Ваљевци су храбар, достојанствен и одговоран народ. То је Ваљево показало и током бомбардовања и поплава, али тада смо знали против чега се боримо. Свакодневно се телефоном чујем са огромним бројем суграђана и схватам њихову спремност, одговорност и озбиљност да се боре против овог подмуклог непријатеља – наводи Милићевић, који мора да буде посебно опрезан јер му је здравље нарушено због саобраћајне несреће после које је два месеца био у коми.

-Због свега што сам преживео лекари су ми саопштили да спадам у ту ризичну групу и максимално се трудим да поштујем савете. Осећам се тренутно веома добро – истиче посланик коме ових дана телефон непрестано звони јер га зову колеге из парламента, али и из СПС-а.

-Разговарао сам и са председником СПС-а Ивицом Дачићем о ситуацији у Ваљеву, али и са свим локалним одборима на територији западне Србије како бисмо разменили мишљења и информације и пружили једни другима подршку – каже Милићевић, који грађанима Србије поручује да остану код куће.

-Издржимо, будимо достојанствени, чувајмо себе, јер ћемо тако и чувати друге. Поштујмо препоруке државних органа, надлежних институција и стручне јавности. Ваљево, један од три највећа жаришта у Србији, са великим нестрпљењем очекује предлоге мера председника Србије и премијерке, који имају крајње одговоран и озбиљан приступ и сматрам да ће те мере знатно допринети да Ваљево изађе из тешке ситуације у којој се тренутно налази – поручио је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.