Đorđe Milićević, narodni poslanik za Alo: Valjevo je pobedilo poplave i NATO, pobediće i zarazu Vesti

Đorđe Milićević, narodni poslanik za „Alo!“ iz srpskog Vuhana o aktulenoj situaciji u gradu i borbi protiv virusa

Valjevo je pobedilo poplave i NATO, pobediće i zarazu!

Valjevo je grad u kom sam rođen i odrastao i ne bih u ovom trenutku mogao biti bilo gde osim u svom gradu, poručio je za „Alo!“ Đorđe Milićević, poslanik i potpredsednik SPS-a, kome je zbog saobraćajne nesreće zdravlje narušeno, te spada u ugroženu kategoriju stanovnika kada je reč o korona virusu. Međurim, političar iz srpskog Vuhana, kako zovu Valjevo zato što je epicentar zaraze, ne planira da ode.

-Ovde sam sa porodicom, dobro smo, nismo uplašeni, iako je strah prirodna pojava i životne situacije u kojima sam se nalazio naučile su me da se nosim sa tim. Trenutno preovlađuje osećanje opreza, ne straha – kazao je on i dodao da Valjevci poštuju preporuke državnih organa i nadležnih institucija.

-Valjevci su hrabar, dostojanstven i odgovoran narod. To je Valjevo pokazalo i tokom bombardovanja i poplava, ali tada smo znali protiv čega se borimo. Svakodnevno se telefonom čujem sa ogromnim brojem sugrađana i shvatam njihovu spremnost, odgovornost i ozbiljnost da se bore protiv ovog podmuklog neprijatelja – navodi Milićević, koji mora da bude posebno oprezan jer mu je zdravlje narušeno zbog saobraćajne nesreće posle koje je dva meseca bio u komi.

-Zbog svega što sam preživeo lekari su mi saopštili da spadam u tu rizičnu grupu i maksimalno se trudim da poštujem savete. Osećam se trenutno veoma dobro – ističe poslanik kome ovih dana telefon neprestano zvoni jer ga zovu kolege iz parlamenta, ali i iz SPS-a.

-Razgovarao sam i sa predsednikom SPS-a Ivicom Dačićem o situaciji u Valjevu, ali i sa svim lokalnim odborima na teritoriji zapadne Srbije kako bismo razmenili mišljenja i informacije i pružili jedni drugima podršku – kaže Milićević, koji građanima Srbije poručuje da ostanu kod kuće.

-Izdržimo, budimo dostojanstveni, čuvajmo sebe, jer ćemo tako i čuvati druge. Poštujmo preporuke državnih organa, nadležnih institucija i stručne javnosti. Valjevo, jedan od tri najveća žarišta u Srbiji, sa velikim nestrpljenjem očekuje predloge mera predsednika Srbije i premijerke, koji imaju krajnje odgovoran i ozbiljan pristup i smatram da će te mere znatno doprineti da Valjevo izađe iz teške situacije u kojoj se trenutno nalazi – poručio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.