PISANA IZJAVA POTPREDSEDNIKA NARODNE SKUPŠTINE RS ĐORĐA MILIĆEVIĆA Vesti

 

 

Socijalistička partija Srbije pruža punu podršku predsedniku Srbije i Vladi RS kada je reč o paketu ekonomskih mera za podršku privredi i zaposlenima usled slučaja širenja virusa korona.

Jasna je opredeljenost države da pored ogromnih napora koje čini da sačuva svaki život u Srbiji, ulaže ogroman trud, rad i posvećenost da kroz ovaj predlog sačuva ekonomsku egzistenciju ljudi i srpske privrede. Pored života naših građana od ključnog značaja je svakako očuvati stečeni nivo zaposlenosti i pomoći preduzećima koja su najviše pogođena.

Srbija na odgovoran način koji je zasnovan na ekonomskoj opravdanosti izlazi u susret srpskoj privredi, nije reč o političkoj proklamaciji, o tome da neko želi da se dodvori građanima, da priča ono što bi građani želeli da čuju, već o jednom realnom, ozbiljnom i sveobuhvatnom predlogu podrške koji ima jasno i precizno definisane konkretne ciljeve.

Danas je potpuno vidljiva neophodnost i opravdanost reformskog kursa Vlade RS čiji su temelji postavljeni 2014. godine. Posledica hrabrih, teških i nepopularnih mera jeste ekonomski nikada jača i stabilnija Srbija koja danas može da pomogne da privreda prođe sa što manje posledica.

Potpuno smo ubeđeni da će Srbija ovako agresivnim merama, solidarno i jedinstveno moći daleko brže od drugih da se oporavi od ekonomskih problema u periodu koji je pred nama.

POTPREDSEDNIK NS RS
Đorđe Milićević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.