Вања Вукић у емисији “Прелиставање” на Студио Б: Србија може да превазиђе кризу Вести

Вања Вукић, шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића, био је гост у емисији “Прелиставање”, на Студију Б, и говорио о ванредном стању и тренутној ситуацији у Србији.

“Држава је донела мере у циљу заштите својих грађана. Морамо урадити све како бисмо заштитили најстарије суграђане”, рекао је Вања Вукић и позвао грађане да поштују прописана правила током ванредног стања како би сачували свој живот и животе својих породица.

“Држава ће помоћи нашим грађанима који се налазе у иностранству. Србија има добру међународну позицију захваљујући раду министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића, Владе Републике Србије и председника”, казао је Вања Вукић.

Истакао је да је Србији, у време када се суочава са коронавирусом, највећу помоћ пружила Кина.
Бивши кинески амбасадор је донирао 1000 маски Министарству спољних послова Републике Србије. У Београду су на Звездари, и кинески привредници донирали 50 000 маски.

“Србија може да превазиђе кризу. Сви медицински радници, полицајци, војници, продавци у апотекама и продавницама су наши хероји”, поручио је Вукић и позвао грађане да смање социјалне контакте и остану код куће.

Извор: Студио Б