Vanja Vukić u emisiji “Prelistavanje” na Studio B: Srbija može da prevaziđe krizu Vesti

Vanja Vukić, šef Kabineta prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije Ivice Dačića, bio je gost u emisiji “Prelistavanje”, na Studiju B, i govorio o vanrednom stanju i trenutnoj situaciji u Srbiji.

“Država je donela mere u cilju zaštite svojih građana. Moramo uraditi sve kako bismo zaštitili najstarije sugrađane”, rekao je Vanja Vukić i pozvao građane da poštuju propisana pravila tokom vanrednog stanja kako bi sačuvali svoj život i živote svojih porodica.

“Država će pomoći našim građanima koji se nalaze u inostranstvu. Srbija ima dobru međunarodnu poziciju zahvaljujući radu ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića, Vlade Republike Srbije i predsednika”, kazao je Vanja Vukić.

Istakao je da je Srbiji, u vreme kada se suočava sa koronavirusom, najveću pomoć pružila Kina.
Bivši kineski ambasador je donirao 1000 maski Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije. U Beogradu su na Zvezdari, i kineski privrednici donirali 50 000 maski.

“Srbija može da prevaziđe krizu. Svi medicinski radnici, policajci, vojnici, prodavci u apotekama i prodavnicama su naši heroji”, poručio je Vukić i pozvao građane da smanje socijalne kontakte i ostanu kod kuće.

Izvor: Studio B

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.