Најновије

Дачић добио писмо захвалности од амбасадора нордијских земаља Вести


Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић добио је писмо захвалности од амбасадора Шведске, Данске, Финске и Норвешке поводом љубазне понуде да се авионом Ер Србије који је ишао по грађане Србије у Штокхолм врате и нордијски грађани који су се затекли у Србији након проглашења ванредног стања због избијања епидемије вируса Covid-19.

Писмо Вам преносимо у целости:

“Поштовани господине министре,

Јуче је послат авион Ер Србије у Штокхолм како би вратио кући српске држављане који су тамо заглављени. У тренутку када је донета одлука да се авион пошаље Ваше Министарство је љубазно понудило да се истим летом врате и нордијски грађани који су се затекли у Србији.
Kроз интензиван рад и сарадњу између нордијских амбасада у Београду успели смо да за време викенда ступимо у контакт са већином споменутих грађана и да их укрцамо у споменути авион.
Они су се вратили својим кућама и захвални су на томе.

Желимо да изразимо захвалност српској Влади на организацији споменутог лета и да истакнемо одличну сарадњу и сусретљивост Протокола Вашег Министарства и Драгана Петровића лично.
Поред тога, желимо и да нагласимо да је и особље аеродрома и граничне полиције на аеродрому “Никола Тесла” решавало често тешка питања на веома професионалан и кооперативан начин што ће свакако памтити не само нордијске амбасаде већ и сами путници.

Из разлога медицинских потреба, границе су се поново појавиле широм Европе. Ово је међутим једно привремено стање. Гестови помоћи и сарадње у решавању овог изазова за сва наша друштва остаће дуже урезани у нашем сећању него актуелне рестриктивне мере.

Срдачно,

Јан Линдон
Амбасадор Шведске

Андерс Kристиан Хоугард
Амбасадор Данске

Kоји Лахдевирта
Амбасадор Финске

Јорн Еуген Гјелстад
Амбасадор Норвешке”

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.