Dačić dobio pismo zahvalnosti od ambasadora nordijskih zemalja Vesti


Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić dobio je pismo zahvalnosti od ambasadora Švedske, Danske, Finske i Norveške povodom ljubazne ponude da se avionom Er Srbije koji je išao po građane Srbije u Štokholm vrate i nordijski građani koji su se zatekli u Srbiji nakon proglašenja vanrednog stanja zbog izbijanja epidemije virusa Covid-19.

Pismo Vam prenosimo u celosti:

“Poštovani gospodine ministre,

Juče je poslat avion Er Srbije u Štokholm kako bi vratio kući srpske državljane koji su tamo zaglavljeni. U trenutku kada je doneta odluka da se avion pošalje Vaše Ministarstvo je ljubazno ponudilo da se istim letom vrate i nordijski građani koji su se zatekli u Srbiji.
Kroz intenzivan rad i saradnju između nordijskih ambasada u Beogradu uspeli smo da za vreme vikenda stupimo u kontakt sa većinom spomenutih građana i da ih ukrcamo u spomenuti avion.
Oni su se vratili svojim kućama i zahvalni su na tome.

Želimo da izrazimo zahvalnost srpskoj Vladi na organizaciji spomenutog leta i da istaknemo odličnu saradnju i susretljivost Protokola Vašeg Ministarstva i Dragana Petrovića lično.
Pored toga, želimo i da naglasimo da je i osoblje aerodroma i granične policije na aerodromu “Nikola Tesla” rešavalo često teška pitanja na veoma profesionalan i kooperativan način što će svakako pamtiti ne samo nordijske ambasade već i sami putnici.

Iz razloga medicinskih potreba, granice su se ponovo pojavile širom Evrope. Ovo je međutim jedno privremeno stanje. Gestovi pomoći i saradnje u rešavanju ovog izazova za sva naša društva ostaće duže urezani u našem sećanju nego aktuelne restriktivne mere.

Srdačno,

Jan Lindon
Ambasador Švedske

Anders Kristian Hougard
Ambasador Danske

Koji Lahdevirta
Ambasador Finske

Jorn Eugen Gjelstad
Ambasador Norveške”

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.