Најновије

Антић: “Гаспромњефт“ донирао гориво за полицију, ватрогасце и Хитну помоћ Вести

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић саопштио је да је Србија добила донацију компаније “Гаспромњефт” у виду нафтних деривата за припаднике полиције, Ватрогасне бригаде и Хитне помоћи, као вид подршке у борби са коронавирусом.
Антић је навео да је та донација почела да се реализује од поноћи, а “Гаспромњефт” ће током априла и маја испоручити све неопходне количине горива за Министарство унутрашњих послова, Хитну помоћ и Ватрогасну бригаду.
Он је истакао да је то значајна подршка Србији у овом тренутку, при чему је изразио захвалност поменутој компанији и председнику Србије Александру Вучићу, који је учествовао у реализацији ове донације, као и Нафтној индустрији Србије (НИС).
Министар је указао на то да НИС и у овим условима, када се наша земља бори против коронавируса, ради на томе да обезбеди сигурност снабдевања нафтним дериватима.
Према његовим речима, Рафинерија у Панчеву ради у три смене, а бензинске станице у режиму који је држава прописала, при чему 48 бензинских станица раде као дежурне, у режиму 24 часа.
Антић је објаснио да оне дежурају како би се обезбедило снабдевање, пре свега хитних служби, МУП-а, Војске Србије, здравствених установа, свих комуналних служби, које морају да функционишу 24 часа да би се живот у кључним гранама одвијао несметано.
Министар је изразио захвалност и свим запосленима у НИС-у на великом ангажовању у овом периоду, нагласивши да та компанија поштује све мере које је држава увела, у шта се уверио и приликом данашњег обиласка „Гаспром“ пумпе у Булевару хероја са Кошара на Новом Београду.
Он је подсетио на то да се од 1. априла реализује и подршка НИС-а националној авио-компанији “Ер Србија”, а реч је о 270 тона авио-горива за летове којима се наши држављани враћају из иностранства, за допремање хуманитарне помоћи упућене Србији и медицинске опреме коју је наша земља купила.
Антић је навео податак да у овом тренутку само НИС има резерви нафтних деривата које су довољне за 45 до 60 дана снабдевања у овом режиму потрошње.
Ако томе додамо и остале нафтне компаније, робне резерве и обавезне резерве које Србија има, по том питању смо у доброј ситуацији и не постоје било какви разлози за бригу, поручио је министар.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.