Antić: “Gaspromnjeft“ donirao gorivo za policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć Vesti

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić saopštio je da je Srbija dobila donaciju kompanije “Gaspromnjeft” u vidu naftnih derivata za pripadnike policije, Vatrogasne brigade i Hitne pomoći, kao vid podrške u borbi sa koronavirusom.
Antić je naveo da je ta donacija počela da se realizuje od ponoći, a “Gaspromnjeft” će tokom aprila i maja isporučiti sve neophodne količine goriva za Ministarstvo unutrašnjih poslova, Hitnu pomoć i Vatrogasnu brigadu.
On je istakao da je to značajna podrška Srbiji u ovom trenutku, pri čemu je izrazio zahvalnost pomenutoj kompaniji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je učestvovao u realizaciji ove donacije, kao i Naftnoj industriji Srbije (NIS).
Ministar je ukazao na to da NIS i u ovim uslovima, kada se naša zemlja bori protiv koronavirusa, radi na tome da obezbedi sigurnost snabdevanja naftnim derivatima.
Prema njegovim rečima, Rafinerija u Pančevu radi u tri smene, a benzinske stanice u režimu koji je država propisala, pri čemu 48 benzinskih stanica rade kao dežurne, u režimu 24 časa.
Antić je objasnio da one dežuraju kako bi se obezbedilo snabdevanje, pre svega hitnih službi, MUP-a, Vojske Srbije, zdravstvenih ustanova, svih komunalnih službi, koje moraju da funkcionišu 24 časa da bi se život u ključnim granama odvijao nesmetano.
Ministar je izrazio zahvalnost i svim zaposlenima u NIS-u na velikom angažovanju u ovom periodu, naglasivši da ta kompanija poštuje sve mere koje je država uvela, u šta se uverio i prilikom današnjeg obilaska „Gasprom“ pumpe u Bulevaru heroja sa Košara na Novom Beogradu.
On je podsetio na to da se od 1. aprila realizuje i podrška NIS-a nacionalnoj avio-kompaniji “Er Srbija”, a reč je o 270 tona avio-goriva za letove kojima se naši državljani vraćaju iz inostranstva, za dopremanje humanitarne pomoći upućene Srbiji i medicinske opreme koju je naša zemlja kupila.
Antić je naveo podatak da u ovom trenutku samo NIS ima rezervi naftnih derivata koje su dovoljne za 45 do 60 dana snabdevanja u ovom režimu potrošnje.
Ako tome dodamo i ostale naftne kompanije, robne rezerve i obavezne rezerve koje Srbija ima, po tom pitanju smo u dobroj situaciji i ne postoje bilo kakvi razlozi za brigu, poručio je ministar.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.