Најновије

Никодијевић позвао грађане да преузму дезинфекционо средство са пунктова у свим општинама Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић позвао је скупштине станара и грађане да од сутра преузму дезинфекционо средство са пунктова по читавом граду. Како је прецизирао, Градски штаб за ванредне ситуације издао је налог да се у свих седамнаест општина поставе танкови са дезинфекционим средством, што је и учињено.

– Врло је важно да се грађани обавесте о локацијама где могу да преузму дезифекционо средство. Прецизне локације могу се наћи на сајту Града Београда и већ од сутра, када се оконча забрана кретења, позивам грађане да то ураде. Уз дезинфекционо средство, добиће и прецизно упутство како да га користе – навео је Никодијевић, гостујући на Б92 у емисији „Осврт”.

Никодијевић је прецизирао да се овим средством могу дезинфиковати зграде или куће, те да оно није опасно по људе, али да је важно да се користи према упутству.

– Средство је веома ефикасно и важно је да грађани ову могућност искористе. Количина има доста, у могућности смо да чак свакодневно снебдевамо општине и зато је битно да што више љиди узме раствор и дезинфикује површине где живи или се креће – рекао је Никодијевић.

Забрана кретања се поштује, нема много аутомобила на улицама и то су људи који имају радне налоге, додао је Никодијевић.

– У таквим условима комуналне службе много ефикасније и брже могу да обављају свој посао. Све комуналне куће одлично раде и док год траје опасност од вируса корона, третираће се јавне површине, улице, стајалишта, паркови, међублоковски простор – казао је Никодијевић.

Председник Скупштине града истакао је значај Завода за биоциде и медицинску екологију, који обавља изузетан посао.

– Ти људи су, уз медицинске раднике, на првој линији фронта јер дезинфикују све здравствене установе и тамо где, нажалост, дође до смртног исхода. Они дневно дезинфикују шездесет хиљада квадрата у Београду. Јуче су то, примера ради, учинили у читавој клиници „Народни фронт”, с обзиром да тамо има заражених, а болница мора да настави с радом и да се поново створе безбедни услови – рекао је Никодијевић.

Он је прецизирао да Завод добија налоге и од града и од републике, с обзиром да су једна од најреферентнијих установа у држави.

– Годинама смо улагали у њега, имамо стручне људе и зато је спреман да одговори на изазове. Нова наредба Владе Србије јесте да екипе Завода иду у Нови Сад да дезинфикују сајам, као и у Ниш, тако да Завод превазилази оквире Града Београда и помаже и у другим градовима Србије – истакао је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.