Вања Вукић: Након епидемије доћи ће до новог позиционирања у свету  Вести

 

Вања Вукић, шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића, гостовао је у емисији “Београде добро јутро”, на Студију Б, 24. априла.
Данас се одржава седница Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији, на којој ће учествовати 15 земаља чланица СБ УН. Представник Републике Србије Ивица Дачић указаће на проблеме у дијалогу који је блокиран увођењем такси и мере реципроцитета.
Због пандемије ковида 19 седница ће се одржати у посебним условима.
“Очекује се да изнесемо истину о ситуацији на Косову и Метохији. На захтев Доминиканске Републике, видео-линком ће бити одржана седница Савета безбедности. Важно је да седнице које се тичу Косова и Метохије наставе да се одржавају јер се на овај начин чује глас Србије и Београда”, истакао је Вукић за Студио Б.
“Косовска независност је пропали пројекат самим тим што више земаља у свету не признаје Косово и не препознаје косовски пасош као валидан документ”, рекао је Вукић.
“Након ове епидемије доћи ће до новог позиционирања у свету. Кина ће изаћи као супериорна сила у економском и сваком другом смислу, зато што је успела да се прва избори са вирусом.
Помоћ Кине и Русије је дала резултате у Србији. Затварање Хале Чаир у Нишу показује да су све одлуке које су донете добре и иако нису популарне, биле су у интересу грађана”, казао је Вања Вукић.
Извор: Студио Б

Категорије: Вести