Најновије

Ружић: Послати у историју оне који промовишу фашизам Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић осудио је данас инцидент испред улаза у Народну скупштину, који су изазвали лидер Двери Бошко Обрадовић и његове присталице, и поручио да Србија није плодно тле за фашизам и да су избори прилика да се у историју испрате ””они који промовишу антицивилизацијске вредности””.

Обрадовић и његове присталице блокирали су јутрос улаз у зграду парламента где је дошло до гурања са министром здравља Златибором Лончаром, а према наводима председнице Скупштине Маје Гојковић окупљени су физички напали народног посланика Маријана Ристичевића.

Ружић је у обраћању посланицима казао да у демократском друштву није допуштено да се било коме суспендује право на рад и да су народни посланици дошли у Скупштину због својих радних обавеза и обавеза према онима који су их бирали – грађанима и грађанкама.

””Мислим да велика већина грађана осуђује атак на народног посланика. Србија није плодно тле за фашизам, у Србији живи слободарски дух, патриотизам, антифашизам. Из данашњег насиља треба да извучемо поуку и да на изборима испратимо у историју оне који промовишу антицивилзацијске вредности””, рекао је Ружић.

Извор: Танјуг