Најновије

Милићевић честитао грађанима Дан победе над фашизмом Вести

Потпредседник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић честитао је данас грађанима Србије 9. мај – Дан победе над фашизмом, истичући велики допринос који је Србија дала тој борби.

Овај празник нас подсећа на бесмртне хероје који су своје животе дали борећи се против зла које је претило целом свету. Жртве наших храбрих предака не смемо заборавити, јер само народи који памте и славе своје јунаке могу да трасирају добре путеве у будућност, навео је Милићевић.

Овај јубилеј, навео је он, обележавају сви народи који су се заједно борили против окупатора, против фашизма и неслободе, против концентрационих логора и злочина који су однели више десетина милиона живота.

“Највише су страдали недужни цивили и по томе се други светски рат сматра најкрволочнијим . У концентрационим логорима страдало је преко шест милиона цивила, а тадашња Југославија је по жртвама била трећа земља на свету, после тадашњег Совјетског Савеза и Пољске. Изгубили смо преко 1,5 милиона становника”, подсетио је Милићевић.

Те жртве нас, истакао је, и данас обавезују на поштовање и чување слободе.

Те жртве нас обавезују и на то да увек тражимо увек путеве мира, како се овакви злочини никада више не би поновили човечанству, рекао је Милићевић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.