Milićević čestitao građanima Dan pobede nad fašizmom Vesti

Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević čestitao je danas građanima Srbije 9. maj – Dan pobede nad fašizmom, ističući veliki doprinos koji je Srbija dala toj borbi.

Ovaj praznik nas podseća na besmrtne heroje koji su svoje živote dali boreći se protiv zla koje je pretilo celom svetu. Žrtve naših hrabrih predaka ne smemo zaboraviti, jer samo narodi koji pamte i slave svoje junake mogu da trasiraju dobre puteve u budućnost, naveo je Milićević.

Ovaj jubilej, naveo je on, obeležavaju svi narodi koji su se zajedno borili protiv okupatora, protiv fašizma i neslobode, protiv koncentracionih logora i zločina koji su odneli više desetina miliona života.

“Najviše su stradali nedužni civili i po tome se drugi svetski rat smatra najkrvoločnijim . U koncentracionim logorima stradalo je preko šest miliona civila, a tadašnja Jugoslavija je po žrtvama bila treća zemlja na svetu, posle tadašnjeg Sovjetskog Saveza i Poljske. Izgubili smo preko 1,5 miliona stanovnika”, podsetio je Milićević.

Te žrtve nas, istakao je, i danas obavezuju na poštovanje i čuvanje slobode.

Te žrtve nas obavezuju i na to da uvek tražimo uvek puteve mira, kako se ovakvi zločini nikada više ne bi ponovili čovečanstvu, rekao je Milićević.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.