Најновије

Милићевић: Бојкот избора дефинитивно пропао Вести

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић изјавио је у Скупштини да је бојкот избора “дефинитивно пропао”, а са тим и нада дела опозиције да ће “направити општи хаос” да би дошли до ванредних избора.

Он је истакао да неће бити “ни прелазних ни техничких влада” и да ће Србија добити владу која ће имати “огромно поверење народа”.

Милићевић је, говорећи о амандманима на предлоге закона о измени Закона о избору народних посланика и Закона о локалним изборима, подсетио да дијалог са европарламентарцима “да бисмо саслушали предлоге” и додао да би “можда неки од њих требало да буду део наших закона”.

Како је нагласио, “европарламентарцима смо јасно рекли да не смеју да деле политичку сцену на подобне и неподобне”.

Говорећи о међустаначком дијалогу одржаном на Факултету политичких наука, он је навео да је СПС “желела демократски договор са опозицијом”, али да су на “другој страни” добили само 42 захтева за које је тражено да буду прихваћени “или ће у супротном уследити бојкот”.

Милићевић је оценио да такво понашање “не доводи до компромиса него до ултиматума”.

Он је рекао да део опозиције није желео да учествује у разговорима које су иницирали и да су они “изгледа имали своје представнике који су се представљали као стручњаци у одређеним областима”.

 

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.