Milićević: Bojkot izbora definitivno propao Vesti

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je u Skupštini da je bojkot izbora “definitivno propao”, a sa tim i nada dela opozicije da će “napraviti opšti haos” da bi došli do vanrednih izbora.

On je istakao da neće biti “ni prelaznih ni tehničkih vlada” i da će Srbija dobiti vladu koja će imati “ogromno poverenje naroda”.

Milićević je, govoreći o amandmanima na predloge zakona o izmeni Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, podsetio da dijalog sa evroparlamentarcima “da bismo saslušali predloge” i dodao da bi “možda neki od njih trebalo da budu deo naših zakona”.

Kako je naglasio, “evroparlamentarcima smo jasno rekli da ne smeju da dele političku scenu na podobne i nepodobne”.

Govoreći o međustanačkom dijalogu održanom na Fakultetu političkih nauka, on je naveo da je SPS “želela demokratski dogovor sa opozicijom”, ali da su na “drugoj strani” dobili samo 42 zahteva za koje je traženo da budu prihvaćeni “ili će u suprotnom uslediti bojkot”.

Milićević je ocenio da takvo ponašanje “ne dovodi do kompromisa nego do ultimatuma”.

On je rekao da deo opozicije nije želeo da učestvuje u razgovorima koje su inicirali i da su oni “izgleda imali svoje predstavnike koji su se predstavljali kao stručnjaci u određenim oblastima”.

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.