Најновије

Представници Омладине СПС Зрењанина положили венац на споменик свим борцима и жртвама Другог светског рата Социјалистичка омладина

Млади чланови Градског одбора Социјалистичке партије Србије (ГО СПС) положили су венац на споменик свим борцима и жртвама Другог светског рата који су погинули у борби за ослобођење Зрењанина у суботу, 9. маја. На овај начин обележен је Дан победе над фашизмом и уједно одата почаст погинулим борцима.

– Социјалистичка партија Србије одувек негује традиције Народноослободилачке борбе и не заборавља оне који су дали живот за слободу и правду, за бољу будућност својих потомака. Други светски рат на територији некадашње Југославије заршен је 6 дана касније, 15. маја 1945. године. Жртве у нашој земљи премашиле су милион, а разарања су била огромна. Уследио је период обнове и изградње, великог ентузијазма за опоравак, а онда и напредак. Овај дан, од 1985. године слави се и као Дан Европе, што ми социјалисти разумемо као афирмацију наших програмских циљева – слободе, равноправности, солидарности социјалне правде, интернационализма, али и борбе за боље услове рада и права свих који живе од свог рада. У економским и политичким условима у којима живимо данас, та је борба потребнија него икад – саопштили су из Градског одбора СПС.