Antić sa predsednikom Vučićem na otvaranju novog kopa Radljevo-Sever u RB “Kolubara” Vesti

Kop Radljevo, kao i postojeći kop Polje “E” garantuju budućnost i održivost “Kolubare”.
Predsednik Vučić istakao je da će u ovaj kop biti uloženo gotovo 500 miliona i da je energetsko snabdevanje je jedno od najvažnijh tačaka u Srbiji.
Energetsko snabdevanje je jedno od najvažnijh tačaka u Srbiji. Gotovo 500 miliona biće uloženo u ovaj kop, 60 godina biće snabdevanja uglja odavde. Mi smo napravili veliki uspeh i veliki rezultat – rekao je predsednik Vučić.
Zahvalio se rudarima na radu i trudu, jer kako kaže, za njih nema kiše i snega.
Ponsan sam na vas i našu zemlju, jer nakon krize sa kronavirusom nismo imali problema oko struje – rekao je predsednik Vučić i naglasio da je sve to zahvaljujući odgovornoj finasijskoj politici.
On je rekao da zna kakvim se sve rizicima izlažu rudari.
Želim da vam kažem veliko hvala. Kolubara je srce naše ekonomije, otkaza neće biti, plate se neće smanjivati, a gledaćemo da opet povećamo plate. Živela Kolubara, živela Srbija – rekao je Vučić.
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je od početka godine do danas za 5,3 odsto povećana proizvodnja uglja u odonsu na isti period prošle godine.
Antić je na površinskom kopu Radljevo-Sever, rekao da je u aprilu proizvodnja uglja povećana za šest odsto u odnosu na april prošle godine, uprkos, podseća, teškim uslovima rada usled epidemije.

Rudarske i energetske komapnije su u uslovima epidemije i vanrednog stanja pokazale snagu i stabilnost i održale redovnu proizvodnju uglja i struje u teškim uslovima i u uslovima zabrane kretanja“, rekao je Antić.

Povećana proizvodnja uglja u aprilu, kaže Antić, obezbedila je energetstku stabilnost zemlje, te zahvalio rudarima na tom uspehu.

Ističe da su radnici radili u tri smene u svim energetskim i rudarskim kompanijama, kao i da, uprkos vanrednom stanju, veliki investicioni projekti u oblasti energetike nisu stali.

Govoreći o kopu Radljevo-Sever, Antić ističe da je u energetici taj kop „strateški značajan za Srbiju“ i povezan je sa izgradnjom novog bloka TE “Kolubara B” u Kaleniću, koji bi trebalo da obezbedi energetsku sigurnost i da se sa proizvodnjom uglja počne od 2022.

Antić je istakao da će 2020. godinu rudarski sektor i energetske kompanije završiti sa pozitivnim rezultatom u odnosu na 2019. godinu, kao i da će na taj način doprineti rastu BDP-a.


Izvor: Tanjug/ MRE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.