Најновије

Никодијевић: Полагањем заклетве завршен процес именовања заменица омбудсмана Града Београда Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић присуствовао је полагању свечане заклетве заменица омбудсмана Вере Покорни и Мирославе Војић, чиме је завршен процес њиховог именовања на ову дужност.

Догађају су присуствовали и секретарка за скупштинске послове и прописе Наташа Ђукић и омбудсман Града Београда Миљко Ваљаревић.

Никодијевић је рекао да је последњих неколико година постала традиција да омбудсман и његови заменици у Граду Београду свечано полажу заклетву, како и предвиђа закон.

– Институција омбудсмана у развијеним демократским земљама постоји већ дужи низ година. У Београду је уведена 2005, а са радом је почела септембра 2006. године. Град Београд има веома добро искуство са заштитником грађана. Заменици омбудсмана, који су именовани на претходној седници Скупштине града, нису били у прилици да положе заклетву због проглашења ванредног стања и епидемије. Након полагања заклетве могу да наставе са радом – истакао је Никодијевић.

Он је захвалио досадашњем омбудсману Миљку Ваљаревићу и његовим заменицима на послу који обављају.

Омбудсман Ваљаревић је честитао новоизабраним заменицама и изразио очекивање да ће Служба омбудсмана Града Београда са њима кадровски ојачати и испунити обавезе које су предвиђене Одлуком о градском омбудсману.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.