Nikodijević: Polaganjem zakletve završen proces imenovanja zamenica ombudsmana Grada Beograda Beograd

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prisustvovao je polaganju svečane zakletve zamenica ombudsmana Vere Pokorni i Miroslave Vojić, čime je završen proces njihovog imenovanja na ovu dužnost.

Događaju su prisustvovali i sekretarka za skupštinske poslove i propise Nataša Đukić i ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević.

Nikodijević je rekao da je poslednjih nekoliko godina postala tradicija da ombudsman i njegovi zamenici u Gradu Beogradu svečano polažu zakletvu, kako i predviđa zakon.

– Institucija ombudsmana u razvijenim demokratskim zemljama postoji već duži niz godina. U Beogradu je uvedena 2005, a sa radom je počela septembra 2006. godine. Grad Beograd ima veoma dobro iskustvo sa zaštitnikom građana. Zamenici ombudsmana, koji su imenovani na prethodnoj sednici Skupštine grada, nisu bili u prilici da polože zakletvu zbog proglašenja vanrednog stanja i epidemije. Nakon polaganja zakletve mogu da nastave sa radom – istakao je Nikodijević.

On je zahvalio dosadašnjem ombudsmanu Miljku Valjareviću i njegovim zamenicima na poslu koji obavljaju.

Ombudsman Valjarević je čestitao novoizabranim zamenicama i izrazio očekivanje da će Služba ombudsmana Grada Beograda sa njima kadrovski ojačati i ispuniti obaveze koje su predviđene Odlukom o gradskom ombudsmanu.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.