Најновије

Гостовање Милутина Мркоњића у емисији ”Међу нама” на Нова.рс: СПС је озбиљна политичка странка Вести

Политичар и почасни председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Милутин Мркоњић у најновијој емисији “Међу нама” на нова.рс, анализирао је тренутну политичку сцену у Србији.
Мркоњић је током гостовања истакао да у Србији постоји политичка левица, иако се, по свему судећи, стиче утисак као да је заправо нема.
“Тридесет одсто грађана Србије оријентисано је ка левици. Србија никада неће бити без левице, без обзира ко буде на власти. Па 90 одсто свих партија у Србији темељи се на основним принципима левичарства. Социјалистичка партија Србије има велики утицај и убеђен сам да ће ови избори то показати. Има левице, само је треба артикулисати”, истиче Мркоњић.
Почасни председник СПС истакао је током емисије и да Социјалистичка партија Србије нема проблеме са идентитетом, додавши да су их имали “2000. године, али и да су их су успешно превазишли”. Мркоњић је током емисије упитан и да ли је Социјастичку партију појела Српска напредна странка, што је он демантовао.
“Ниједног момента. Ми имамо свој идентитет, очврснути принципима и данас смо озбиљна политичка партија. Изборима се верификује статус једне озбиљне странке, верујем да ћемо са 20 процената имати учешће у власти и то показати. Убеђен сам да је коалицији СПС и СНС добра варијанта, као и да су Ивица Дачић и Александар Вучић добар тандем”, додао је он.

Извор: Нова.рс