RUŽIĆ OTVORIO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO U KRUŠEVCU Vesti

 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas Jedinstveno upravno mesto u Kruševcu, što znači da će građani u tom gradu sada moći  na jednom mestu, brže i efikasnije da završe poslove koje imaju sa upravom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo je adaptaciju prostora i formiranje Jedistvenog upravnog mesta u Kruševcu sa 5,5 miliona dinara u okviru Programa „Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama“.

Ministar Ružić rekao je na otvaranju da je ovo sedmo po redu Jedinstveno upravno mesto, koje je otvoreno uz podršku Ministarstva.

„Jedinstveno upravno mesto kao koncept predstavlja još jedan korak dalje ka cilju kojem težimo – da građanima susret sa upravom učinimo još prijatnijim, da se usluge pružaju građanima na profesionalniji i brži način, i da građane ne maltretiramo da idu od institucije do institucije da završavaju poslove, već to obave, kao ovde, u Kruševcu, na jednom mestu“, rekao je Ružić.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj Program 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta. Podršku gradovima i opštinama u otvaranju JUM-a, nastavili smo i u 2019. godini, kada smo podržali još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara.

Izvor: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.