Dačić i ambasador Rosoha: Zadovoljstvo intenzivnim i kontinuiranim političkim dijalogom na svim nivoima između Srbije i Slovačke Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Slovačke Republike u Republici Srbiji Fedora Rosohu.

U srdačnom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski. Istaknuta je neophodnost njihovog produbljivanja i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Ministar Dačić zahvalio je na kontinuiranoj podršci Slovačke Republike evrointegracijama Republike Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće. Istakao je da posebno visoko cenimo principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pronalaženju održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Ambasador Rosoha preneo je spremnost Slovačke Republike da sa Republikom Srbijom nastavi intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima. Ponovio je da Slovačka ostaje privržena svom principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i da će njegova zemlja i ubuduće nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Republike Srbije.

Ministar Dačić izrazio uverenje da će saradnja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslavom Lajčakekom biti uspešna i konstruktivna, kao što je bila u vreme kada je obavljao funkciju ministra spoljnih poslova Slovačke.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.