Gostovanje Ivice Dačića na TV Studio B: Očekujem ubedljivu pobedu jer je to pokazatelj da smo radili samo i isključivo u interesu srpskog naroda Vesti

Srbija neće dozvoliti da se vrši bilo kakvo nasilje nad Srbima i naša država braniće srpski narod i srpske svetinje u Crnoj Gori, istakao ministar inostranih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić gostujući na TV Studio B.

Istorijska činjenica je da Srbi i Crnogorci nikada nisu ratovali, niti bili u bilo kakvom sukobu, a politika Mila Đukanovića svesno podstiče na sukobe, rekao je Dačić za Studio B.

On smatra da je problem Mila Đukanovića što u Srbiji vidi remetilačku politiku i naglašava da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore. Dačić ipak, podseća da je Crna Gora priznala Kosovo i da su se time direktno umešali u unutrašnje stvari Srbije.

„Već sam rekao da se nadam da u Crnoj Gori neće doći do bratoubilačkog rata. Svako neka bira svoj put, ali dugogodišnji status Srba u Crnoj Gori je gori nego da su nacionalna manjina, što nisu, jer ih ima oko 30%“ ističe Dačić.

On smatra da je „velika bajka“ bilo plašiti narode velikosrpskom hegemonijom, dok je, kaže Velika Hrvatska ostvarila svoje interese i dalje preti preuzimanjem delova Bosne, Crne Gore i Srbije.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da opozicija na čelu sa Boškom Obradovićem koristi bezočan, amoralan i sramotan način da uz pretnje, vređanje dece predsednika Srbije i drugih funkcionera destabilizuju Srbiju jer je, kako kaže, njihova ideologija „što gore, to bolje“.

„Ja sam levičar i nacionalista u smislu da volim svoj narod ali Boško Obradović ne vodi ispravnu nacionalnu politiku. On koji napada Predsedništvo, televiziju, novinare i javne ličnosti za koje misle da podržavaju vlast, kaže da je država represivna. A da je stvarno tako bilo bi obrnuto, vlast bi napadala opoziciju i njihove aktiviste a ne bi se branila od njihovih napada“, smatra Dačić.

Za predstojeće izbore kaže da su čistilište, a da je narod najbolji sudija. „Očekujem ubedljivu pobedu jer je to pokazatelj da smo radili samo i isključivo u interesu srpskog naroda“, zaključio je Dačić.

Izvor i foto: TV Studio B

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.