Најновије

Дачић и амбасадор Ирана изразили наду за побољшањем ситуације и наставком унапређења сарадње Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у куртоазну посету изванредног и опуномоћеног амбасадора Исламске Републике Иран у Републици Србији Рашида Хасана Пура Баеија.
У разговору је обострано изнето задовољство напретком у развоју билатералне сарадње и жеља да се наставе активности на јачању и продубљивању односа између Србије и Ирана, посебно у областима економије, културе и образовања.

Министар је током сусрета информисао о мерама које је Србија предузела у борби са корона вирусом, као и о мерама релаксације. Изразио је саучешће због великог броја жртава од корона вируса у Ирану, као и наду да ће се ускоро ситуација нормализовати, што ће омогућити и наставак активности на унапређењу економске и свих других облика међусобне сарадње.

Министар Дачић је истакао да Република Србија изражава велику захвалност за принципијелну подршку Ирана очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Амбасадор Ирана је изразио наду да ће започете иницијативе допринети унапређењу свеукупних односа између две пријатељске државе и отворити нова поља сарадње.

Извор: МСП