Најновије

Ивица Дачић: Спомен-дом Бати у Кораћици, за његов допринос култури Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је на помену великану српског глумишта Велимиру Бати Живојиновићу да је подржао иницијативу појединих јавних личности да се у Кораћици подигне Спомен-дом легендарном глумцу.

“Пре неколико месеци је потекла иницијатива од појединих културних посленика, Ралета Зеленовића, Нелета Карајлића, да се у Кораћици направи Спомен-дом за Бату Живојиновића. То је добра идеја коју сам подржао и пренећу је Скупштини града. Тако би се и Кораћица, а и читав Београд, одужили Бати Живојиновићу за оно што је урадио за нашу земљу и њену културу”, истакао је Дачић за Тањуг, у београдској Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, где је одржан помен на четврту годишњицу смрти Бате Живојиновића.

Дачић је додао да се ради о човеку са којим је био лични пријатељ, и са којим је делио исте вредности, јер је Живојиновић био члан Социјалистичке партије Србије.

“Пре неки дан сам добио питање једног новинара поводом годишњице смрти Велимира Бате Живојиновића и никоме није пало на памет да су прошле четири године. То опет само по себи потврђује колико је Бата актуелан и колика је његова величина”, навео је лидер СПС-а.

Како је казао, људи су сада, у овом периоду када смо сви били више у кући, могли поново да се подсете легендарних Батиних филмских улога, у којима је оставио немерљив и неизбрисив траг.

Помену су, поред унуке Велимира Бате Живојиновића, Дине, присуствовали високи функционери СПС-а, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, министар рударства и енергетике Александар Антић, као и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Извор: Танјуг