Најновије

Социјалисти почели кампању у Лозници Локал

У седишту Социјалистичке партије Србије (СПС) у Лозници поводом почетка изборне кампање  22. маја је одржана конференција за медије. Кандидат за народног посланика Слободан Унковић, председник привременог органа СПС у Лозници, рекао је да партија наступа у коалицији, са листом под називом ’’Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма’’ на парламентарним и локалним изборима.

Према његовим речима, СПС је последњих десетак година  у Лозници дала немерљив допринос развоју града.

– Ту мислим и на активности у развоју привреде и пољопривреде, поготово у последње четири године, које су заиста уродиле плодом и Лозница је добила неколико важних привредних субјеката. Наше будуће активности, као једне од водећих и најстаријих странака у Лозници, биће да својом стручношћу, конструктивним предлозима и идејама допринесемо њеном развоју.

Све ће то следити политику коју водимо на нивоу Србије под палицом нашег председника Ивице Дачића, који даје значајан допринос консолидацији прилика у нашој земљи, односно њеном позиционирању у Европи и свету. Улога СПС у држави огледала се, пре свега,  у патриотском односу  према тековинама наше слободе и самосталности и због тога смо често имали проблеме и долазили у ситуацију да губимо део гласача. Међутим, СПС остаје на бранику наше земље као једна од важних снага и важан фактор у стварању бољих услова за живот грађана – казао је Унковић.

Шеф изборног штаба лозничких социјалиста је Драган Вучетић, а одборничку листу представио је њен носилац Иван Горданић који је рекао да СПС на изборе излази ’’са најбољим кандидатима који су препознатљиви у својим срединама и областима у којима раде’’, да половину одборничких кандидата чине жене, а најмлађи кандидат на листи је 2000. годиште.

– Половина кандидата на листи су високообразовани кадрови, на њој су пензионери, предузетници, спортски радници, и земљорадници тако да је чини леп спој искуства, младости и стручности. Међу нама су три лекара, седам дипломираних инжењера, седам дипломираних економиста, по један политиколог, професор и правник. Наша листа је под редним бројем четири, а слоган је ’’Врло добро – служимо Лозници’’. Листа је двотрећинска, од 59 могућих имамо 41 кандидата за одборника, а разлог је то што смо због ванредног стања прекинули изборне активности – казао је Горданић и додао да СПС на изборима очекује ’’још снажнију и већу подршку суграђана’’.

Извор: Лозничке новости

 

Категорије: Локал